Vier jaar voor vrouw uit Westende die dief schedelbreuk sloeg

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een 41-jarige vrouw uit Westende is in beroep veroordeeld tot vier jaar cel waarvan twee jaar met uitstel voor de onmenselijke behandeling van iemand die 25.000 euro gestolen zou hebben van haar moeder. Het slachtoffer liep bij een val van de trap een dubbele schedelbreuk op.

De feiten dateren van 27 juli 2016. Sabrina R. was ervan overtuigd dat D.L. tijdens schilderwerken 25.000 euro gestolen had uit de woning van haar moeder. De man was dakloos, maar bood in ruil aan om te schilderen bij haar en haar moeder. Tot op een dag 25.000 euro cash was verdwenen uit een lade. De man was onmiddellijk verdacht.

“Ze was boos en voelde zich verraden”, aldus haar advocaten. Maar in plaats van de politie te waarschuwen, werd hij – toen hij zijn honden kwam halen – naar haar woning boven een café in Westende gelokt. Ze deed de voordeur onmiddellijk op slot. De man werd door een vriend bewerkt met een stroomstootwapen en kreeg schoppen en slagen. Toen de schilder probeerde weg te vluchten, viel hij van de trap. De man lag een maand op intensieve zorgen met een dubbele schedelbreuk en heeft volgens zijn advocaat nog altijd last van evenwichtsstoornissen.

Lichtere straf

De politie kreeg lucht van de zaak toen R. liet weten dat ze 22.000 euro had teruggevonden in de brievenbus van een vriendin van het slachtoffer. Volgens haar advocaat wou R. enkel het geld van haar moeder recupereren. “Dat er klappen vielen ontkent ze niet, maar de schedelbreuk was het gevolg van de val”, stelden haar advocaten. “En waarom vluchtte hij? Om zijn geld in veiligheid te brengen. Daarom had hij haast en was hij onvoorzichtig.”

Haar advocaten vroegen daarom een straf met uitstel in plaats van de vier jaar effectief die de eerste rechter haar had opgelegd. Ook ontkent ze de voorbedachtheid. Maar in de dagen vooraf stuurde ze sms’en zoals ‘Je vais te tuer’ ( ik ga je doden, red. ) en ‘elke ochtend zal je aan ons denken’.

“Vier dagen later was het werkelijkheid. Bovendien voorzie je ook nog eens een helper met een taser!”, stelde de openbare aanklager vast. Haar kompaan, die niet in beroep ging, kreeg drie jaar effectief. Zij ging wel in beroep en ziet haar straf van vier jaar effectief nu dalen naar vier jaar waarvan twee jaar met uitstel onder voorwaarden. (OSM)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.