Verdachte van reeks bagagediefstallen in treinstations en luchthavens opgepakt in Kortrijk

Themabeeld. © Getty Images
Redactie KW

Afgelopen zondagvoormiddag 28 april pakte politiezone Vlas een man op die verdacht wordt van een hele reeks diefstallen van bagage van reizigers in treinstations en luchthavens.

Zondagmorgen werd de dispatching gealarmeerd door de NMBS met de melding dat er op een trein richting Kortrijk een verdachte man werd betrapt die gepoogd had om bagage te stelen van andere treinreizigers.

Kostbare spullen op zak

Eenmaal de trein in het station aangekomen was, werd de verdachte op het perron opgepakt en overgebracht naar het commissariaat. Opmerkelijk was ook dat de verdachte zelf al een aanzienlijke hoeveelheid bagage en een fiets bij zich had.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat de bagage die hij bij zich had vermoedelijk afkomstig is van een reeks diefstallen, gepleegd in verschillende treinstations en luchthavens, zowel in België als in het buitenland, zoals de luchthaven van Düsseldorf.

De reistassen, fietstassen en andere draagzakken zijn allemaal gevuld met kledij, multimedia, toiletzakken, … Kortom, allemaal kostbare zaken van mensen die aan het reizen waren en nu hun kostbaarheden kwijt zijn.

De verdachte is een meerderjarige man uit Doornik. Hij was ook in het bezit van een fiets, vermoedelijk ook gestolen.

Zoektocht naar slachtoffers

In de bagage wordt nu gezocht naar identificatiebewijs, zodat de slachtoffers kunnen opgespoord worden. Een overzicht van de aangetroffen bagage werd ook gepubliceerd op de website van politiezone Vlas. Er wordt ook gekeken om andere betrokken politiediensten te contacteren, dit met de bedoeling om ook langs deze weg slachtoffers te kunnen identificeren en te bereiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier