Schoonzussen samen op beklaagdenbankje na winkeldiefstallen in Roeselare

© iStockphoto
Redactie KW

Na een uitje om te shoppen in Roeselare belandden twee schoonzussen uit Roeselare uiteindelijk op het beklaagdenbankje van de rechtbank in Kortrijk. Ze konden op winkeldiefstallen in Hema, Zara en H&M betrapt worden. En dat was niet voor het eerst.

Op 14 november 2022 trokken Printesa A. (24) en Alessandra C. er samen op uit om te winkelen in Roeselare. In kledingwinkel Zara gedroegen ze zich verdacht. Ze stapten er met twee grote zakken buiten en lieten die in een andere winkel achter, vooraleer ze een derde winkel binnen stapten. Daar konden ze opgepakt worden. In de twee achtergelaten zakken bleken tal van gestolen spullen uit Zara, H&M en Hema te zitten.

Elektronisch toezicht

“Babykledij en persoonlijke spulletjes die ze door financiële moeilijkheden moeilijk konden kopen”, aldus hun advocaat. “Hun mannen zijn in België om te werken.” Sinds hun arrestatie staan ze onder elektronisch toezicht. Ze vroegen de rechter die periode als effectieve straf te beschouwen en de rest voorwaardelijk op te leggen. Eind november 2022 liepen ze al eens een veroordeling voor winkeldiefstallen op. Vonnis op 6 maart. (LSi)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier