Raam ingeslagen bij voorzitster van Vooruit Brugge Christie Herckenrath

“Ze waren kennelijk tekeer gegaan met een hamer die ze in het tuinhuis hadden gevonden”, klinkt het bij de politica. © Vooruit/GF
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Afgelopen nacht werd bij Christie Herckenrath, de voorzitter van Vooruit Brugge, een glazen achterdeur kapot geslagen. De twee vermoedelijke daders vluchten met haar elektrische fiets en via de tracer erop kon de politie hen traceren en oppakken.

Voorzitter Christie Herckenrath van Vooruit Brugge, die ook kandidaat is voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen, en haar echtgenoot deden de voorbij nacht de schrik van hun leven op. Rond 3 uur 15 lagen ze rustig te slapen in hun woning in deelgemeenten Sint-Michiels tot ze wakker schoten van een zwaar gebonk en gekletter vanuit de achterkant van de woning. “Het was echt een enorm lawaai en we deden de rolluiken open om naar beneden te kijken en te zien wat er aan de hand was”, zegt Christie Herckenrath. “Daarbij staken we ook de lichten aan en daardoor moeten de daders gevlucht zijn. Mijn man ging nog naar beneden kijken maar daar konden we niemand meer aantreffen. We zagen natuurlijk wel dat de achterdeur, die grotendeels in glas is uitgewerkt, zwaar beschadigd was. Ze waren kennelijk tekeer gegaan met een hamer die ze in het tuinhuis hadden gevonden.”

Buiten westen

“Ik heb dan zo vlug mogelijk de politie gebeld en ze waren hier al binnen de vijf minuten aanwezig”, gaat Christie verder. “We doorzochten samen ook de tuin en zo bleek dat mijn elektrische fiets weg was, waardoor we natuurlijk vermoedden dat ze daarmee de vlucht hadden genomen. Die fiets bevat echter ook een digitale tracer en zo konden we volgen waar ze naartoe reden. De politie heeft dan nog een tweede patrouille gestuurd in de richting van waar de fiets naartoe op weg was. Zo vernam ik van de politie dat ze twee vermoedelijke daders konden klissen ter hoogte van Kotville, de studentenresidentie nabij de expressweg. Een van hen zou zo goed als buiten westen geweest zijn van drank en/of drugs maar de andere was wel aanspreekbaar, vernam ik. Ze zouden ook bebloed geweest zijn door de glasscherven.” Bij Lokale Politie Brugge bevestigen ze het verhaal. “We kunnen bevestigen dat we kort na de feiten twee vermoedelijke daders bij de kraag gevat hebben”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter.

Motief

Christie Helckenrath zegt niet echt een idee te hebben van de motieven die de daders hiervoor hebben. “Voor een poging tot inbraak lijkt het me alleszins niet zo professioneel aangepakt; dat zei de politie me ook”, klinkt het. “Of het met politiek en de nakende verkiezingen zou kunnen te maken hebben? Ik heb er ook al over nagedacht maar het zou me echt verbazen mocht ik, of mijn partij, politieke vijanden hebben die tot zoiets in staat zijn hoor.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier