Christie Herckenrath is de nieuwe voorzitter van Vooruit Brugge

Het nieuwe bestuur van Vooruit Brugge. We herkennen van links naar rechts Rudy Everaert, Aïsa Knockaert, Michiel van ’t Hof, Michèle Delye, Annick Lambrecht, Mathijs Goderis, Christie Herckenrath (voorzitter), Dominique Berrier, Pablo Annys, Peter Focquaert, Pascal Ennaert. (foto gf)
Stefan Vankerkhoven

Christie Herckenrath is woensdagavond verkozen tot afdelingsvoorzitter van Vooruit Brugge. Na de naamsverandering van ‘sp.a’ naar ‘Vooruit’ eerder dit jaar, kozen de leden van partijafdeling Brugge nu ook een nieuw bestuur.

Christie Herckenrath was al actief in het dagelijks bestuur van Vooruit Brugge en in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Veel Bruggelingen volgden in het volwassenenonderwijs al kookles bij Christie, of kennen haar als iemand die zich engageert in het Brugse verenigingsleven om mensen samen te brengen.

Jongerenwerking

Ondervoorzitters Aïsa Knockaert en Michèle Delye richten zich met name op de jongerenwerking. Judotrainer Rudy Everaert zal als ondervoorzitter de contacten met de andere progressieve partnerorganisaties onderhouden, zoals de vakbonden, Bond Moyson en seniorenverenigingen. Michiel van ’t Hof blijft secretaris, Dominique Berrier blijft penningmeester en Johan Van de Casteele wordt de adjunct-penningmeester. Ook Pascal Ennaert is als gemeenteraadsfractieleider lid van het dagelijks bestuur van Vooruit Brugge.

Lijstvorming

Christie Herckenrath neemt het stokje over van Peter Focquaert, die de partijafdeling de afgelopen vijf jaar leidde. Ze is al volop aan het plannen: “In de kersttijd zal Vooruit een goed doel in Brugge steunen met een verkoopactie. En er ligt binnenkort al werk op de plank voor de lokale verkiezingen van 2024: programma, lijstvorming en campagne. Ik heb er goesting in!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.