Minderjarige inbreker ‘s nachts aan bed van uitbaters Notarishuys in Diksmuide

Redactie KW

In het bekende restaurant Notarishuys en Pure Hotel in het centrum van Diksmuide werd afgelopen nacht ingebroken. De uitbaters liepen de schrik van hun leven op nadat de inbreker plots ‘s nachts naast hun bed stond. De dader kon vluchten, maar werd als zwartrijder opgepakt even later op de trein. Het is een minderjarige die illegaal in het land is.

De uitbaters van het bekende gastronomische Notarishuys en Pure Hotel met vier exclusieve kamers langs de Koning Albertstraat in Diksmuide hadden aanvankelijk niets in de gaten bij de inbraak afgelopen nacht. Een dief had een raam buiten het gebouw geforceerd en kon zo naar binnen dringen. Mogelijk dacht hij dat er niemand aanwezig was want het restaurant is op woensdag gesloten en er zijn momenteel geen gasten in de kamers.

Hij deed een rondgang in de zaak en in het privégedeelte van de inwonende eigenaars, die er met hun gezin wonen. Daarbij liet hij een wanorde na. In zijn zoektocht naar meer buit drong hij de slaapkamer binnen van de uitbaters. Daarbij werd de uitbater wakker van het gestommel en kwam oog in oog met de inbreker te staan. Die nam daarop onmiddellijk de vlucht. De uitbaters belden ogenblikkelijk de politie op die nauwelijks een minuut later al ter plaatse waren. Desondanks kon de inbreker vluchten.

De inbreker bleek een uurwerk, een laptop en wat kledij te hebben gestolen. Korte tijd later kwam de melding van een verdachte man op de trein in Lichtervelde die aan het zwartrijden was. De politie ging ter plaatse en vond in zijn rugzak grotendeels de buit aan van de inbraak in het Notarishuys. Er zat nog buit in, wellicht van eerdere diefstallen in winkels. Na identificatie bleek de inbreker een minderjarige jongen van Marokkaanse afkomst te zijn, geboren in 2004. Bovendien is hij illegaal in ons land. Hij werd gearresteerd maar het is nog niet duidelijk of het parket de man kan laten aanhouden. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten