Kortrijkzaan haalt gestolen fiets zelf terug in Roubaix: “Tien agenten belden met mij aan en daar stond ie plots”

Hannes trakteerde de Franse agenten op donuts toen hij zijn Cowboyfiets donderdag ging ophalen.© gf
Hannes trakteerde de Franse agenten op donuts toen hij zijn Cowboyfiets donderdag ging ophalen.© gf
Olaf Verhaeghe

Hannes Coudenys, de bekende Kortrijkse vlogger, heeft er een stevig avontuur op zitten. Dinsdag werd zijn dure elektrische Cowboyfiets gestolen in het centrum van Kortrijk, waarna hij met de hulp van de politie en de ingebouwde gps-tracker in zijn fiets zelf op zoek ging in het Noord-Franse Roubaix. “Dat er tien agenten met me meegingen, stelde me toch iets meer op mijn gemak”, vertelt hij.

Drie minuutjes, meer had een fietsendief niet nodig om dinsdag aan de haal te gaan met de elektrische Cowboy van vlogger en bekende Instagrammer Hannes Coudenys (39). Die fiets, met een waarde van een kleine 2.000 euro, stond ongesloten aan de deur van Creacopy in het centrum van Kortrijk waar Hannes heel kort even binnen- en buitenliep. “Eerst dacht ik dat iemand met voor de gek hield en mijn fiets wat verderop had gezet, maar al snel werd duidelijk dat ik was bestolen.”

Gps-tracker

Gelukkig voor Hannes zit er in de fiets een gps-tracker ingebouwd die je in geval van diefstal kan activeren en die vrij exact de locatie van de fiets aangeeft. “Tegen 16 uur dinsdagmiddag bleek al dat mijn fiets in Roubaix zat. Ik had al contact gehad met de politie en zij beloofden de zaak te bespreken met hun Noord-Franse collega’s”, aldus de Kortrijkzaan nog. “Maar toen ik ‘s avonds nog niet echt iets concreets had gehoord, maakte ik plannen om een dag later zelf naar Roubaix te gaan.”

Op camerabeelden in Kortrijk was inderdaad te zien dat de fiets werd ingeladen in een voertuig om vervolgens naar Frankrijk te rijden. Woensdag trok Hannes naar Roubaix waar hij een verklaring ging afleggen bij de lokale politie. “Die voormiddag ben ik samen met tien agenten naar de buurt – die blijkbaar geen al te goede naam heeft – getrokken en belden we bij verschillende huizen aan”, vertelt hij. “Hoe dichter je bij de fiets komt, hoe nauwkeuriger het signaal, maar het gaat wel nog altijd om een foutenmarge van zo’n 50 meter.”

Al snel prijs

De eerste vijf huizen leverden niets op, maar bij het zesde opende een man de deur en die vertelde dat hij inderdaad ‘iemand had zien binnenkomen met zo’n elektrische fiets’. “Ik klopte, met die tien agenten in mijn zog, aan en toen ze de deur van hun studio opendeden, zag ik mijn Cowboy al staan blinken. De reactie van de daders? Eigenlijk heel gelaten. Ze werden meteen meegenomen door de politie, maar eigenlijk had ik ergens ook wat medelijden mee.”

Eind goed, al goed dus voor Hannes en zijn Cowboyfiets. Na de nodige administratie mocht hij donderdag zijn e-bike in Roubaix ophalen, waar hij de lokale agenten ook trakteerde op donuts. “Blijkbaar gebeurt het wel vaker en is het wel goed om te merken dat politiediensten over de grenzen voor dit soort feiten vlot kunnen samenwerken. Zonder die samenwerking had ik mijn fiets waarschijnlijk niet meer teruggezien”, zegt hij. “Of ik zonder de agenten had aangebeld? Ik vrees ervoor. (lacht) Ik ben hen alleszins dankbaar dat ze met z’n tienen wilden meegaan.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.