Jaar cel voor Oostendse winkeldief die boekhouding bijhield

© Watcharin Panyawutso / EyeEm Getty

Een 72-jarige Oostendenaar is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf en 800 euro boete voor twaalf winkeldiefstallen, waarvan een met geweld. In zijn wagen vond de politie zowaar een soort boekhouding van de winkeldief.

Freddy B. werd op 14 november 2019 op heterdaad betrapt bij het stelen van een fles Veuve Clicquot in de Spar in Bredene. Dankzij de camerabeelden kon zijn voertuig nog aan een reeks andere winkeldiefstallen gelinkt worden. Zo sloeg hij ook in Opwijk, Middelkerke en Oostkamp zijn slag. De zeventiger maakte vaak champagne en wijn buit, maar ging bijvoorbeeld ook aan de haal met garnalen en kaas. Op 4 september 2017 gaf hij bij zijn betrapping in de Smatch van Deinze een duw aan een winkelbediende.

Verboden wapendracht

De beklaagde werd enkele dagen na de feiten in Bredene ingerekend. In zijn voertuig vonden de speurders flessen drank en een telescopische wapenstok. Bovendien stak in het handschoenkastje een notitieboekje met een soort boekhouding van de gepleegde diefstallen. In zijn verhoor beweerde B. aan kleptomanie te lijden.

Het parket stelde vast dat de Oostendenaar al meerdere veroordelingen opliep voor diefstal en heling. De laatste feiten dateerden van 1992. Het openbaar ministerie vorderde een jaar effectieve gevangenisstraf en 800 euro boete voor de diefstallen. Voor verboden wapendracht kreeg hij nog eens 800 euro boete. Freddy B. kwam niet opdagen voor zijn proces.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier