https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Inbreker die na vluchtpoging in Brugs bos werd opgepakt riskeert een jaar cel

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een 27-jarige Albanees riskeert in de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf voor inbraak in een woning langs de Sneppendreef in Sint-Andries.

Op 26 oktober vorig jaar trad omstreeks 18 uur het alarm in werking van een woning langs de Sneppendreef in Sint-Andries. Een politiepatrouille spotte in de buurt een Peugeot Partner die vanuit de Chartreuseweg de Koning Albert I-laan op roekeloze wijze opreed. Toen de inzittenden de combi zagen naderen sloegen ze op de vlucht.

De wagen sloeg even verderop een dienstweg in van het Agentschap Wegen en Verkeer en reed zich vast op een parking. De inzittenden gingen op de vlucht waarna de politie een klopjacht organiseerde. In een naburig bos kon de politie een verdachte arresteren. De 27-jarige Albanees gaf de feiten toe. De andere verdachten konden ontkomen. “Op basis van camerabeelden in de buurt van de inbraak waren dat er vermoedelijk twee”, verduidelijkte de procureur, die een jaar cel vorderde.

Snel geld verdienen

“Mijn cliënt was nog maar een paar dagen in België en wou eigenlijk naar Groot-Brittannië”, stelde de advocaat van de Albanees. “In Brussel leerde hij enkele landgenoten kennen en liet hij zich overhalen om in West-Vlaanderen inbraken te plegen. Zo hoopten ze snel geld te verdienen om de oversteek te bekostigen. Mijn cliënt zat nooit eerder achter tralies en de gevangenis heeft zeker indruk op hem gemaakt.”

De advocaat vroeg een voorwaardelijke straf voor zijn cliënt, die intussen ruim vier maanden in voorhechtenis zit. De uitspraak volgt op 13 april. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.