Inbraak bij Chiromeisjes Zwevezele: “Er is vooral veel ravage”

Er werd een raam ingeslagen.© foto KV
Er werd een raam ingeslagen.© foto KV
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

In de Golem, het Chiroheem van de Chiromeisjes van Zwevezele, is er vrijdagavond- of nacht ingebroken. Een raam werd ingeslagen en de lokalen liggen overhoop. Op het eerste gezicht zou er enkel een fiets gestolen zijn. “We begrijpen echt niet dat iemand dit doet”, zegt hoofdleidster Drieke De Keyzer ontgoocheld.

Zaterdagochtend merkte een van de leidsters dat een raam van het Chiroheem in de Regenboogstraat ingeslagen was en er binnen heel wat ravage was aangericht. “De daders moeten langs het raam binnengekomen zijn. De inhoud van de kasten lagen overal in het rond. Enkele drankbakken zijn ook verplaatst en er lag een koevoet in een van de lokalen”, bevestigt hoofdleidster Drieke.

Sporenonderzoek

De politie kwam dezelfde dag nog langs om een sporenonderzoek te doen. “Op het eerste gezicht is er enkel een fiets gestolen van een leidster. We gaan uit van vandalisme en begrijpen echt niet dat mensen dit zouden doen.” De chirowerking van zondag gaat nog altijd door, al wordt er niet verzameld aan de Golem.

Wie iets gezien of gehoord zou hebben, mag de politie of de Chiromeisjes verwittigen.

(KV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.