Heel wat diefstallen tijdens paasweekend

Christophe Lefebvre

Afgelopen week was bijzonder druk voor de politiezone Grensleie. Er werden acht meldingen van inbraken gedaan. Twee verschillende garageboxen in de Stationsstraat werden opgebroken waarbij de daders niet alleen heel wat gereedschap buit konden maken. In de tweede garage gingen ze aan de haal met drie elektrische fietsen, een verlies van al snel enkele duizenden euro’s voor de slachtoffers.

Rijselstraat

In de Rijselstraat kreeg iemand ongewenst bezoek in de nacht van zaterdag op zondag. De daders maakten gereedschap buit. Iets verder in de straat werd ingebroken in een leegstaand pand. Toen de eigenaar de inbraak vaststelde, moest hij toezien hoe 3 bulexen en 1 boiler waren verdwenen. Ook in Café Mefisto, ook in de Rijselstraat, probeerden inbrekers hun slag te slaan. Ze knipten de omheining van de tuin door, maar raakten het café zelf niet binnen.

In de Vlamingenstraat en de Ostenstraat sloegen dieven hun slag in garageboxen. Gereedschap en fietsen verdwenen. Dan was er nog het incident in Hoornwerk, waar het voertuig van een dame werd leeggeroofd. De daders sloegen een raam aan diggelen en namen alles wat nog in het voertuig lag. Het is onduidelijk of er een link is tussen de feiten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.