Garagehouder krijgt opschorting van straf voor aankoop gestolen auto

Redactie KW

Een garagehouder uit Sint-Gillis-Waas heeft in beroep opschorting van straf gekregen omdat hij een gestolen auto van een garage uit Izegem had aanverkocht, terwijl hij had moeten weten dat er een reukje aan zat.

In de loop van 2016 gaf B.V. gaf zich bij talrijke voetbalclubs zoals Cercle Brugge, KV Oostende en Roeselare uit als potentiële sponsor en kocht voor duizenden euro’s VIP-tickets voor wedstrijden aan. Die liet hij factureren op fictieve vennootschappen waardoor de clubs hun geld nooit te zien kregen. Naast voetbalploegen viseerde B.V. ook autogarages, waar hij dankzij valse overschrijvingsbewijzen nieuwe wagens kon aankopen om die vervolgens voor een fractie van de prijs door te verkopen.

Zo kocht hij onder valse voorwendsels bij garage La Campagne in Izegem een Ford Focus van 24.000 euro aan en wist die meteen door te verkopen aan een garage in Sint-Gillis-Waas voor amper 6.000 euro. De garagehouder kreeg drie maanden met uitstel, maar ging in beroep.

Hij beweerde dat hij pas na de aankoop doorhad dat er iets niet pluis was en vroeg in beroep de vrijspraak. “Maar een splinternieuwe wagen van 24.000 kunnen aankopen voor 6.000 euro, da’s toch meer dan een sprookje”, vond de procureur-generaal. Ook het hof geloofde hem niet, maar besliste hem toch geen straf op te leggen door hem een opschorting te verlenen. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.