Duo aangehouden voor diefstal van werkmateriaal in Oostende

Het duo stal onder andere boormachines. © Pixabay
Redactie KW

Verschillende politiediensten zijn er samen in geslaagd om twee verdachten van diefstallen van werkmateriaal in Oostende te vatten. In samenwerking met het parket van West-Vlaanderen wordt verder onderzoek verricht.

De feiten vonden in Oostende plaats. In de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 mei, omstreeks 1 uur, liep een heterdaadmelding binnen van een diefstal uit een voertuig in de Stuiverstraat, ter hoogte van de begraafplaats. De verdachten werden betrapt door getuigen, maar konden met een deel van de buit ontkomen met een voertuig.

Opgepakt en aangehouden

Dankzij de basisinfo van de getuigen, ANPR en andere camerabeelden kon tussen de politiediensten snel informatie worden uitgewisseld. Omstreeks 3 uur slaagde de Oost-Vlaamse wegpolitie erin om het voertuig te intercepteren op de carpoolparking in Aalter. Twee verdachten, mannen van 22 en 28 jaar uit respectievelijk Etterbeek en Oudergem, konden worden opgepakt. In het voertuig werd ontvreemd werk- en werfmateriaal gevonden, waaronder kabels en gereedschap zoals boormachines en een slijpschijf. De vaststellingen gebeurden door de collega’s van Politie Aalter/Maldegem.

Beide verdachten zijn intussen verhoord. Het ontvreemde werfmateriaal kon ook gelinkt worden aan een tweede voorval. Beide slachtoffers zijn terug in bezit gesteld van hun goederen. In samenwerking met het parket van West-Vlaanderen loopt het onderzoek verder. Beide verdachten zijn door de onderzoeksrechter aangehouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier