Dieven roven negen bestelwagens van maatwerkbedrijf WAAK leeg in Kuurne

Redactie KW

Op de parking van maatwerkbedrijf WAAK in Kuurne zijn dieven aan de haal gegaan met tientallen tuinmachines. Ze braken daarvoor in negen bestelwagens in.

De dieven sloegen al op de avond of in de nacht van zondag 13 november toe, maar het nieuws raakte pas nu bekend. Pas de volgende ochtend, bij het begin van de werkweek van de groenafdeling van WAAK, kon alles opgemerkt en de politie verwittigd worden. Vermoedelijk raakten de dieven op de site langs de Vijverhoek in Kuurne door een omheining stuk te knippen. In het donker konden ze daarna ongestoord hun ding doen. Maar liefst negen bestelwagens van de groenafdeling zijn opengebroken. Er verdwenen naar schatting tussen 40 en 50 stuks tuingereedschap, zoals heggenscharen, hand- en rugblazers, trimmers,… De schade loopt in de duizenden euro. “Het onderzoek loopt”, aldus Thomas Detavernier van de politiezone Vlas (Kortrijk-Kuurne-Lendelede). “Onder meer aan de hand van camerabeelden zullen we de daders proberen te vinden.”

“Die maandagochtend liep de start van de werkzaamheden wel wat vertraging op”, vertelt unitdirecteur van de groenafdeling Joren D’hu. “We moesten wat reservemateriaal aanspreken maar dat lukte. Ondertussen bekijken we welke extra veiligheidsmaatregelen we nog kunnen nemen. We dachten dat de afgesloten parking met camera’s al goed beveiligd was. Dat blijkt dus nog beter te kunnen.” Enkele dagen na de roof kon de politie op de site rondom en de vermoedelijke vluchtroute al enkele gestolen tuinmachines terugvinden, naar schatting een kwart van hetgeen was gestolen. (LSi)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier