Dieven gaan aan de haal met potten chrysanten op begraafplaatsen Kortemark

© (Foto JH)
Redactie KW

De gemeente Kortemark plaatste vorige week meer dan 100 potten met chrysanten op de verschillende begraafplaatsen in de gemeente naar aanleiding van 1 November. De voorbije dagen werden echter al diverse potten gestolen. “We doen een warme oproep naar de bewoners om de serene inkleding zo te houden”, zegt schepen Stefaan Vercooren.

Z

Zoals elk jaar deed de gemeente Kortemark halverwege oktober een rondgang op de diverse begraafplaatsen in Kortemark, Zarren, Handzame, Werken en Edewalle om alles in gereedheid te brengen voor 1 november. Bij die rondgang werden ook op elke begraafplaats potten met chrysanten gezet. “Het gaat om een honderdtal bloempotten die bij de ingangen van de begraafplaatsen en de militaire zerken werden geplaatst”, zegt schepen van begraafplaatsen Stefaan Vercooren.

“We willen de begraafplaatsen zo op een serene, intieme maar iets aantrekkelijke manier inkleden voor de bezoekers tijdens die dagen. Helaas moesten we afgelopen weekend al vaststellen dat al verschillende bloempotten meegenomen werden. Het ging al zeker om vijf feiten maar mogelijk zal blijken tijdens onze nieuwe rondgang deze week dat er al meer potten werden gestolen. Dat was al het geval in Kortemark zelf en in deelgemeente Edewalle. We doen dan ook een warme oproep aan de bewoners om de bloempotten te laten staan en de serene sfeer te respecteren. Zelf doen we daarvan geen aangifte bij de politie maar soms melden mensen ons dat er wel bloemen of spullen verdwijnen aan hun persoonlijke graven van familieleden. Dan sporen we hen aan om wél aangifte daarvan te doen. We vinden het wat wraakroepend dat mensen op een intieme plaats zoals een kerkhof bloemen gaan stelen”, besluit schepen Vercooren. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.