Dievegges met horloge van 15.000 euro aan de haal in Oostendse juwelierszaak: dertig maanden cel

© Getty Images
Redactie KW

Twee Iraanse vrouwen uit Frankrijk hebben voor de Brugse rechtbank elk dertig maanden effectieve celstraf gekregen voor diefstal van een peperduur horloge in juwelierszaak Hulpiau in Oostende.

Op 11 juni 2023 stapten Nawal K. (61) en haar nicht Rahba K. (50) de zaak langs de Leopold II-laan binnen. Terwijl de zaakvoerder zich ontfermde over enkele klanten graaide Nawal K. een Cartier-horloge ter waarde van liefst 15.000 euro mee van de toonbank. Het uurwerk van het type ‘Roadster’ stond tentoongesteld in een doos. De vrouwen verlieten de zaak en stapten in een Citroën C2, die voor de deur geparkeerd stond.

Het voertuig werd op 23 juni na een verkeersinbreuk staande gehouden op de E40 in Groot-Bijgaarden richting Brussel. Nawal K. zat aan het stuur en haar nicht zat naast haar. In de koffer lagen het kleed en de sjaal die Rahba K. droeg op het moment van de feiten. Dat wezen camerabeelden uit. Haar tante droeg het blauwe kleed dat op de beelden te zien was.

Screenshot

De vrouwen gaven toe dat ze in de juwelierszaak geweest waren, maar de diefstal ontkenden ze met klem. Naar eigen zeggen wilden ze enkel oorbellen kopen. De rechter hechtte evenwel geen geloof aan dat verhaal. Rahba K. had na de diefstal immers een screenshot van een gelijkaardig type horloge naar haar dochter gestuurd. Bovendien hadden de vrouwen na de feiten meteen Oostende verlaten, na een urenlange rit vanuit Parijs.

Nawal K. en Rahba K. kwamen op 1 december 2023 vrij op borg. Ze liepen in Frankrijk al talrijke veroordelingen op voor diefstal en kregen zelfs al eens vijf jaar cel. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier