https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cannabisplantages aangetroffen in Lichtervelde en Snaaskerke

In een appartement in Heivelde in Lichtervelde werd vrijdag een cannabisplantage ontdekt © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

De politie heeft vrijdag een cannabisplantage met 400 planten opgerold in Lichtervelde. Ook in Snaaskerke (Gistel) werd een plantage ontmanteld.

De plantage op een appartement op het domein Heivelde in de Damwegel in Lichtervelde werd als bij toeval ontdekt. Er werden nog geen verdachten opgepakt.

Volgens buurman Marc Handsaeme woonde er in het appartement een Pool. “Of toch iemand die met een Poolse nummerplaat reed”, zegt hij. “Hij woonde er ongeveer een jaar. Niemand op het domein had contact met hem. Er was ook nooit opvallend veel passage te zien. Het enige dat mij al opgevallen was, is dat er ‘s nachts soms licht brandde op de bovenverdieping. Maar ik had nooit kunnen vermoeden dat er zich een cannabisplantage bevond in dat huis. We wonen hier allemaal zo dicht op elkaar, het is echt een eigenaardige situatie.”

De buurman schrok zich een hoedje toen er vrijdagmorgen een politiemacht aankwam in zijn straat. “Ik stond mij te scheren toen ik enkele agenten opmerkte. En plots was er een invasie van politiemensen. Toch zeker een tiental agenten en enkele wagens, waaronder twee anonieme bestelwagens waar de planten werden in geladen.”

Lopend onderzoek

Ook in een rijwoning in de Dorpsstraat in Snaaskerke, vlak bij het kanaal, werd vrijdag een cannabisplantage opgerold. De politie haalde zo’n vier volle containers aan jonge cannabisplanten buiten, samen honderden stuks. Ook heel wat kweekmateriaal werd in beslag genomen.

Het Brugse parket bevestigt dat er een plantage is ontdekt, maar kan verder niets kwijt. “Het gaat om een tussenkomst in een lopend gerechtelijk onderzoek en dus kan er niets over gecommuniceerd worden”, klinkt het. Het is dan ook niet duidelijk of beide zaken verband houden met elkaar.

Het zou de recherche van de lokale politie Blankenberge/Zuienkerke zijn die de cannabisplantage op het spoor kwam. Over de verdachten is niets bekend.

Wietgeur

“De woning is vorig jaar verkocht aan Oost-Europeanen. Helemaal in het begin hebben we die mensen één keer gezien. Verder was er nooit beweging in het huis en brandde er nooit licht. Wellicht waren de ramen afgeplakt”, zegt een buurtbewoner. “Mijn vrouw zei nog dat er de jongste weken een indringende wietgeur hing in de straat. Nu blijkt waarom.” (TV/BB)

Ook in Snaaskerke werd vandaag een cannabisplantage ontmandeld.
Ook in Snaaskerke werd vandaag een cannabisplantage ontmandeld.© BB

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.