Bordercollie Roxy uit Harelbeke overleden na spelen met vergiftigde tennisbal

Maandag met spoed bij de dierenarts binnengebracht, dinsdagochtend vroeg overleden. De Harelbeekse dierenvriend Silvie Defour verloor haar 10-jarige bordercollie Roxy na het eten van rattenvergif in haar eigen tuin. Wie de tennisbal met vergif daar gooide, weet Silvie niet.

Roxy in betere tijden. © Foto Facebook Silvie Defour

“Nooit zal ik je nog zien rennen achter een bal. Ik kan het geen plaats geven, wat mis ik je enorm.” De emotionele Facebookpost die Silvie Defour dinsdagochtend plaatste, spreekt boekdelen. De 31-jarige Harelbeekse verloor haar bordercollie Roxy na een korte, maar hevige strijd.

Maandagmiddag werd Roxy plots ernstig ziek. “Ik heb haar daarop binnengebracht bij de dierenarts. Die stelde vast dat ze rattenvergif had gegeten”, vertelt Silvie. “In mijn tuin vond ik een kapotte tennisbal, met restanten van verdacht poeder. Ik denk dat Roxy die helemaal leeg heeft gelikt…”

Wie de tennisbal daar achterliet, weet Silvie niet. Het is niet de eerste keer dat er in Harelbeke melding wordt gemaakt van pogingen tot vergiftiging van honden. De politie Gavers is op de hoogte en onderzoekt de zaak.

Silviehttps://www.facebook.comFacebook1

Gisteren nog hoop, vandaag een klop van de hamer. Ons Roxy ook soms rokketokke genoemd, kwam ze helemaal zot van, is…

Geplaatst door Defour Silvie op Dinsdag 27 november 2018
rich1.0https://www.facebook.com/silvie.defour.7/posts/2278798372400015552

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.