Arbeider in havengebied met breekmessen aangevallen door transmigranten

© foto Facebook
Redactie KW

In de nacht van maandag op dinsdag is een 45-jarige arbeider, Yves de Waele uit Zeebrugge, in het havengebied in Zwankendamme aangevallen door vijf mannen. Ze takelden de arbeider toe met breekmessen en eisten geld en voeding.

Yves de Waele was in opdracht van de firma Admibo in de nacht van maandag op dinsdag, naar de ochtend toe, bezig met het ophalen van signalisatiepaaltjes in het havengebied van Zeebrugge. Op die locatie is het bijzonder donker en de was was er alleen aan het werk. “Plots doken er vijf mannen op, naar ik vermoed illegale transmigranten, die me bedreigen en en eten en geld eisten”, vertelt de man.

“Ik probeerde me eerst nog te verzetten maar plots haalden ze breekmessen boven waarmee ze in mijn armen en borst staken. Het zijn toch behoorlijke grote snijwonden. In shock heb ik toen mijn geldbeugel met wat kleingeld voor hen op de grond gegooid. Jammer genoeg zaten ook mijn identiteitskaart en rijbewijs in die buidel. Na het toewerpen van mijn geldbeugel, die ze uiteraard mee namen, zijn ze weg gelopen en heb ik kunnen bellen. Ik was echt verbouwereerd.”

Arbeider in havengebied met breekmessen aangevallen door transmigranten
© foto Facebook

“Mijn gezin flitste voor mijn ogen; ik dacht vooral aan hen. Daarom heb ik hen ook vlug iets toegeworpen. Het had nog veel erger kunnen zijn allemaal. Maar ik hoop dat de burgemeester nu eindelijk iets doet. Dit moet stoppen. Zeebrugge is het beu.”

De man is intussen bij de dokter voor verdere verzorging en om bloed te laten trekken.

De Scheepvaartpolitie in Zeebrugge bevestigde intussen het incident. “Maandagnacht, meer naar de morgen toe eigenlijk, is daar inderdaad een man het slachtoffer geworden van agressie door vermoedelijk illegale transmigranten. Het onderzoek naar de daders is lopende”, zegt commissaris Leo Saevels.

(PDVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten