Acht maanden cel voor jurist die zieke moeder slaat

Redactie KW

Andy K. (48) uit Ieper is in beroep veroordeeld tot acht maanden cel wegens het toebrengen van slagen en verwondingen aan zijn moeder die aan de ziekte van Alzheimer lijdt.

De feiten gebeurden op 12 oktober 2018. Andy K. is zelf jurist en advocaat van opleiding, maar kende sinds 2007 verschillende tegenslagen, waaronder de dood van zijn vader, en raakte in een diepe depressie. De man vluchtte in de drank en liep nadien verschillende veroordelingen op.

Onder meer in 2019 liep hij nog een veroordeling op tot 18 maanden cel, ook voor slagen aan zijn moeder die in een rusthuis verblijft. Zijn advocate vroeg het hof van beroep in Gent dan ook om hem geen bijkomende bestraffing op te leggen. “Hij herinnert zich de slagen zelfs niet meer.”

Maar volgens het openbaar ministerie blijft de man problemen veroorzaken, ook in 2015 en 2018 werden er slagen aan zijn moeder toegediend. Het hof veroordeelde de man nu tot acht maanden cel met uitstel onder voorwaarden. Zo moet hij zich onder meer laten begeleiden voor zijn verslaving. Hij krijgt ook een boete van 800 euro en aan zijn moeder moet hij een schadevergoeding betalen van 1.200 euro. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier