120.000 euro voor extra camerabewaking

De binnenstad van Brugge krijgt straks negen extra bewakingscamera’s. Die komen bovenop de vijftien camera’s die er nu al hangen.

© BELGA

Op dit moment telt Brugge 15 politiecamera’s: 14 in de binnenstad en 1 aan het Entrepot. Daar komen er straks een negental bij, ter waarde van liefst 120.000 euro.

De aanschaf van die nieuwe camera’s is geen nieuw feit. In de politiebegroting voor 2014, die al tijdens de gemeenteraad van november 2013 werd besproken, staat een investering voor 120.000 in extra camerabewaking ingeschreven. Het aantal toestellen en waar die zullen komen, is dat wel. “We denken er aan om een negental bijkomende camera’s te plaatsen”, zegt burgemeester Renaat Landuyt. “Die zouden komen langs het circuit Geldmuntstraat, Noordzandstraat, ’t Zand, Zuidzandstraat, Steenstraat en de Burg. De planning moet nog worden opgesteld. Dat zal pas gebeuren na een uitgebreid debat op de gemeenteraad, wellicht tijdens die van september. De installatie zal dan voor de maanden daarna zijn.”

“Bepaalde mensen zullen wel twee keer nadenken voor ze bepaalde feiten zullen doen, als ze weten dat we een zaak heel snel kunnen oplossen. Dankzij de bewakingscamera’s konden de daders van de steekpartij bijvoorbeeld snel geïdentificeerd worden”, zegt burgemeester Renaat Landuyt. (ON)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.