Claudio Dell’Anno veroordeeld tot 4 maand cel met uitstel

Redactie KW

De correctionele rechtbank in Kortrijk heeft chef-kok Claudio Dell’Anno veroordeeld tot 4 maand cel met uitstel en een boete van 500 euro. De voormalige winnaar van het tv-programma “Mijn Restaurant” is veroordeeld voor geldverduistering. Een beroepsverbod

kreeg hij niet.

Samen met zijn toenmalige zakenpartner Xavier P. werd Claudio Dell’Anno ervan beschuldigd vlak voor het faillissement van het Kortrijkse restaurant Dell’Anno geld te hebben verduisterd. Uit de gecontroleerde bankverrichtingen bleek dat er op 28 april 2012 5.000 euro werd overgeschreven naar een privérekening van de vurige Italiaan. Twee dagen later werd ook nog een som geld van de rekening gehaald.

Ontgoocheld

Voor de ene transactie werd Dell’Anno vrijgesproken maar de rechter veroordeelde de man wel voor de geldafhaling in een ING-kantoor op de Lippenslaan in Knokke-Heist waar hij op dat moment verbleef. “Ik ben ontgoocheld omdat mijn cliënt over de totale lijn moest vrijgesproken worden”, sprak zijn raadsman. “Hij haalde dat geld af in opdracht van Xavier P. Ogenblikken na de geldafhaling was er contact tussen de twee voormalige zakenpartners.”

Xavier P. werd bij verstek veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van zeven maanden en een geldboete. De rechter legde hem ook een beroepsverbod op van drie jaar. Wellicht tekent meester Kristof Van Den Heuvel, die de belangen van Claudio Dell’Anno verdedigt, beroep aan tegen het vonnis.

(Belga/BS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.