Cipiers hebben seks met gevangenen

Redactie KW

De afgelopen twee maanden zijn in de gevangenis van Brugge drie vrouwelijke cipiers, twee van hen getrouwd, verdacht van of betrapt op een intieme relatie met gevangenen.

Twee namen ontslag, een derde is geschorst, zo staat te lezen in Het Laatste Nieuws. De gevangenisdirectie van Brugge kwam twee maanden geleden een liefdesrelatie van een vrouwelijke cipier met één van de gedetineerden die ze moest bewaken op het spoor. De directie onderschepte een liefdesbrief met expliciete seksuele verwijzingen van de gevangene naar de vrouw thuis.

Bewaakster ontkent seks met gevangene

De gevangene voerde op verschillende tijdstippen ook lange telefoongesprekken met de vrouw. De bewaakster, die meteen preventief geschorst is, ontkent dat ze ooit seks heeft gehad met de gevangene. Tijdens het onderzoek dat de directie daarop voerde, kwam aan het licht dat nog twee bewaaksters een intieme relatie hadden met een gedetineerde. Verschillende cipiers bevestigden woensdag aan Het Laatste Nieuws dat deze dames wel seks hadden achter de tralies. De directie van de gevangenis weigerde alle commentaar.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Brugsch Handelsblad) van vrijdag 2 juli 2010

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.