Brugse broers maken de beste Belgische witte wijn

Redactie KW

De Vereniging van Vlaamse Sommeliers heeft de ‘Waes Wit 2012’ uitgeroepen tot beste Belgische witte wijn. Daarmee worden de jarenlange inspanningen van de Brugse broers Lodewijk en Lieven Waes bekroond.

“Wij kregen een passie voor wijn tijdens onze reizen naar Spanje”, vertelt Lodewijk Waes. “Bij bezoeken aan Spaanse wijnboeren rijpte het zot idee om zelf een kwalitatieve wijn in België te maken. Onze Brugse familie bezit een stuk grond van een halve hectare in het Oost-Vlaamse Zwijnaarde, nabij de Schelde.”

De gebroeders Waes verbouwen hun wijnen met als slogan ‘Traditie. Authenticiteit. Kwaliteit’. Dat vergt wat uitleg. Lodewijk Waes: “Ons land heeft geen echte wijntraditie, maar we maken gebruik van traditionele vinificatiemethodes. ‘Authenticiteit’ betekent dat onze wijn een origineel product is dat de eigenheid van de Vlaamse bodem van lichte klei en leem bezit. ‘Kwaliteit’ houdt in dat wij voortdurend streven naar betere wijnen. Vorig jaar behaalde onze Waes Rood 2011 zilver bij de verkiezing van de Beste Belgische wijn. Nu veroverde Waes Wit 2012 de gouden medaille.”

(SV)

Lees meer in Brugsch Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.