Bouwpromotor Bart Versluys na amper drie weken weer aan het werk na zwaar jetski-ongeval

Redactie KW

Drie weken na zijn ongeval voor de kust van Nice is de Oostendse ondernemer Bart Versluys terug aan de slag in zijn bedrijf.

Hij zelf, zijn dokters en familie beseffen dat de veertiger door het oog van de naald kroop. Hij kreeg een jetski pal in het gezicht en bleef voor dood achter in de Middellandse zee. Een reddingsactie onder leiding van zijn vriend en KVO-sponsor Marc Coucke heeft hem het leven gered.

“Volgens mijn chirurgen ben ik bij de 5% mensen die zoiets overleven”, zegt de ondernemer. “Ik had 28 breuken op de scan. Mijn bovenkaak was op 7 plaatsen gebroken. Mijn neus op zes plaatsen en mijn 2 oogkassen. De rest van de kaakspieren waren losgerukt en verder had ik nog veel breuken”.

300 schroeven

Een speciaal repatriëringsvliegtuig vloog hem omwille van de druk, op lage hoogte terug naar België. “Ik ban dan 5 dagen na het ongeval geopereerd door de beste chirurgen van het land. De operatie duurde 8 uur en ik was 18 uur onder narcose. Ze hebben aan al die gebroken botjes 97 titanium plaatjes en 300 schroeven gehecht”, vervolgt de ondernemer.

Ogen

Bart Versluys liep geen hersenschade op en met wat geluk houdt hij geen blijvende letsels over. Tien dagen geleden stond hij nog bont en blauw. Nu geneest hij wonderwel. Wel maakt hij zich zorgen om zijn ogen en zijn zicht, want dat is nog niet in orde. De man geneest vrij snel omdat hij in topconditie verkeerde. Hij was klaar voor de marathon van New York volgende week. Vorig jaar door een orkaan, nu door een ongeval, heeft hij die al twee keer gemist, maar volgend jaar neemt hij zeker deel.

Bouwpromotor Bart Versluys na amper drie weken weer aan het werk na zwaar jetski-ongeval

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.