Begroting in Oostende goedgekeurd

Redactie KW

De Oostendse gemeenteraad heeft de begroting goedgekeurd, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

In een marathonzitting van maar liefst tien uur kreeg het stadsbestuur heel wat tegenwind van de oppositie. Groen nam vooral de financiën op de korrel en N-VA kon zich niet vinden in het sociaal beleid. Het was vooral Bart Tommelein die als eerste schepen de oppositie repliek gaf. Hij had het over een beleidsnota die rekening houdt met de actuele situatie. “We hebben een begroting op overschot. We besparen tot 20 % in werkingskosten en slechts één op drie van de personeelsleden wordt vervangen. We bouwen de schuld af en dat in moeilijke omstandigheden en tijden van crisis.”

Geen indruk

Maar dat maakte geen indruk op Wouter De Vriendt. Het stadsbestuur stelt volgens hem de zaken te positief voor. “Een begroting is een intentieverklaring. Het is belangrijker om het resultaat van voorgaande jaren te bekijken. Wij steunen de begroting als blijkt dat de stad er in slaagt om de schulden af te bouwen.”

Felle kritiek is er van N-VA op het welzijnsbeleid in Oostende. Björn Anseeuw wil andere prioriteiten en met vooral het accent op activering. “Dat beleid is een verderzetten van het oude socialistische beleid. Er ligt te weinig accent op mensen sterker maken. Dat is onze grootste kritiek.”

(BV/BS)

Begroting in Oostende goedgekeurd

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.