Beachparty wordt laatste fuif in de Expohallen

Redactie KW

Op zaterdag 15 augustus is er weer Beach Party in de Expohallen. Er worden tonnen zand gevoerd en iedereen wordt in strandtenue verwacht. De ingrediten voor een spetterend fuifje en meteen het laatste in de hallen. Want daarna mag het niet meer.

De Beach Party in de Expohallen is een traditie geworden. En ook voor 15 augustus zullen alle ingrediënten weer van de partij zijn voor een strandfeestjes op zo’n vijftig kilometer van de ‘echte’ kust. Zes vrachtwagens voeren maar liefst 210 ton authentiek strandzand aan en strandstoelen, parasolletjes, palmboompjes en roeibootjes zorgen voor de rest van het decor. Zomerse bars, een speciale cocktail en uiteraard de nodige summer vibes en bonkers beats, zullen wel zorgen dat de temperaturen makkelijk naar een zomers niveau stijgen. Maar ook van de toeschouwers verwachten de heren en dames van de Jeugdclub een inspanning. Veel dresscode is er niet, letterlijk dan, want strandkledij is een aanrader. Vergeet dus je zonnebril en dat coole petje niet. En best ook je zwembroek niet.

Laatste keer

Het wordt vast een heftig feestje, want het zal sowieso het laatste zijn in de Expohallen. De organisatoren van de Jeugdclub moeten voor volgend jaar een ander oord gaan opzoeken. Want na gesprekken met de omgeving heeft het stadsbestuur beslist geen fuiven meer toe te laten in de Expohallen.

“Er was geregeld overlast en naast de fuiven is er nog heel veel activiteit op Schiervelde”, vertelt schepen Frans Dochy. “Je hebt er de voetbal, de cafetaria van de hallen, de sporthal en de nieuwe viplounge en dan nog andere evenementen in de Expohallen. Bovendien hadden we bij die grote megafuiven van de politie al meermaals al negatieve verslagen gekregen, voor vechtpartijen en zo meer.”

Het aantal fuiven was trouwens al teruggebracht tot maximaal twaalf per jaar en sowieso kwam het niet meer tot zoveel. Beach Party had nog de traditie, daarnaast streken ook de Night of the Punch, Pump up the Nineties en de 1 euro-fuif er nog neer. Ook de geluidsoverlast was al teruggebracht van vijf tot drie uur ‘s nachts, maar de organisatoren kregen de fuifgangers gewoon niet buiten. En dus gaat de stekker er nu helemaal uit. “De organisatoren van de megafuiven die er een traditie hadden zijn allemaal tijdig verwittigd”, aldus Frans Dochy. “Maar de mensen van de Beach Party waren al ver gevorderd, vandaar dat zij nu nog toestemming kregen voor een laatste keer.” (Frederic Vansteenkiste)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 7 augustus 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.