Assisen Antwerpen: Joye veroordeeld tot 28 jaar cel

© BELGA
Redactie KW

Het Antwerpse hof van assisen heeft Steve Joye (38) uit Roeselare maandag veroordeeld tot 28 jaar opsluiting voor de moord op zijn ex-vriendin Nathalie Mevensen (39) uit Puurs. Begin 2008 had hij haar in hotel Monico aan het Koningin Astridplein in Antwerpen meermaals gestoken met een mes, gewurgd en verstikt met een kussen. Het openbaar ministerie had 30 jaar gevorderd.

Volgens de jury en de raadsheren van het hof ging het om gruwelijke feiten die voortkwamen vanuit zijn sterk egocentrische visie op relaties. Uit de manier waarop hij Nathalie gedood had, bleek duidelijk dat hij haar wilde vernietigen.

Toch zagen zijn rechters ook een verzachtende omstandigheid. Steve was opgegroeid zonder moeder en dat beïnvloedde zijn persoonlijkheid en de manier waarop hij relaties aangaat met vrouwen.

Assisenvoorzitter Michel Jordens gaf hem de raad om zijn tijd achter de tralies te gebruiken om aan zijn persoonlijkheid te werken en om zijn verantwoordelijkheid op te nemen naar de burgerlijke partijen toe.

“Het wordt binnenkort misschien ook eens tijd om uw zoon duidelijk te maken wat er gebeurd is, want die jongen heeft zoveel vaderliefde dat hij nog altijd niet gelooft dat u die feiten gepleegd hebt.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.