Arsenal, met Hendrik Willemyns uit Torhout, is in 2014 terug met nieuw album

Op 19 april 2014 staat het duo ook in de Lotto Arena in Antwerpen, de kans is groot dat het concert bijzonder snel uitverkocht zal zijn.

Arsenal, dat is Hendrik Willemyns uit Torhout en zijn strijdmakker John Roan, aangevuld met enkele losse muzikanten en eventuele zangeressen. De band heeft al enkele hits op het conto, zoals ‘Mr Doorman’, ‘Saudade’, ‘Lotuk’ en ‘Estupendo’. Hun laatste album ‘Lokemo’ dateert alweer van 2011.

“We willen groeien en dat kan alleen als we zonder complexen of taboes onze eigen intuïtie volgen”, verklapt Arsenal in een persbericht. “Jezelf beperkingen opleggen kan nuttig zijn, maar niet als het is om tegemoet te komen aan wat van je verwacht wordt. We willen andere verhalen vertellen, niet in herhaling vallen.” Een naam voor dat album is momenteel nog niet bekend.

Wél al aangekondigd is een optreden in de Lotto Arena op 19 april volgend jaar. De kans dat het razendsnel uitverkocht raakt, is niet klein: in 2011 verkocht Arsenal niet minder dan vijf keer de Ancienne Belgique uit en stonden ze als headliner op Rock Werchter. Nu nieuwe album wordt in maart volgend jaar verwacht.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.