Agenten van politiezone Vlas voor rechter nadat ze zelfmoord verhinderden

Redactie KW

Drie agenten van de politiezone Vlas moesten zich dinsdag bij de correctionele rechter in Kortrijk verantwoorden. 2 van hen konden beletten dat Paul M. zelfmoord pleegde, maar die man beschuldigt de agenten van slagen en verwondingen.

Op 12 september 2005 werd de politie opgeroepen voor een man die zichzelf van het leven wilde beroven. Twee agenten haastten zich naar de Noordbrug in Kortrijk waar de man dreigde af te springen. Toen de agenten aankwamen, stond Paul M. al op de afsluiting. Hij had zijn vrouw vast omdat hij haar wilde meesleuren in zijn val.

Rake klappen

De 2 agenten konden de man tegenhouden maar dat ging niet zonder slag of stoot. Zelf incasseerden ze enkele rake klappen in het aangezicht. Het slachtoffer viel met zijn gezicht op de grond waarna hij voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Daar zou hij een schop en een vuistslag gekregen hebben waardoor hij een jukbeenbreuk opliep. De agenten ontkennen dat en beweren dat de man de breuk opliep tijdens de schermutseling op de Noordbrug. In het eerste proces-verbaal wordt echter geen melding gemaakt van een letsel.

Naast de 2 agenten wordt nog een hoofdinspecteur vervolgd. Die moest zich verantwoorden voor valsheid in geschrifte omdat hij het pv aanpaste om de agenten buiten verdenking te stellen. Paul M. vraagt 10.000 euro schadevergoeding. Op 18 december doet de rechter uitspraak.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.