Michael Lanzo uit Meulebeke over zijn nieuwe single: “Stilzitten is niet mogelijk”

Michael Lanzo zorgt voor ambiance. © a-Frank
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De uitzonderlijke zomer dit jaar zal veel mensen aan het dansen hebben gezet. Ook Michael Lanzo uit Meulebeke houdt er wel van om de dansvloer onveilig te maken. Hij doet dat vooral op de muziek van zijn idool Semino Rossi, die met zijn Bailamos – wat zoveel betekent als Laat ons dansen – de inspiratie aanleverde voor zijn nieuwe single.

Michael Lanzo zorgt met zijn warme stemgeluid, zijn forse uithalen en ritmische muziek al heel wat jaren voor het nodige temperament in showbizzland. Overal waar de zanger op het podium staat, breekt spontaan een klein feestje los en gaan mensen aan het dansen. Bij z’n zoektocht naar een nieuwe single, kwam Michael terecht bij Bailamos, een nummer van zijn idool Semino Rossi uit 2009.

Michael Lanzo uit Meulebeke over zijn nieuwe single:

Michael heeft zijn bewondering voor de Oostenrijkse schlagerzanger met Argentijnse roots nooit onder stoelen of banken gestoken. Hij duikt maar al te graag in zijn repertoire. Bailamos is een liedje dat helemaal aansluit bij de uitzonderlijke warme zomer die we dit jaar meemaken. Het zuiderse ritme, de aanstekelijke gitaren en zijn powervoice: het zijn dé ingrediënten van een late zomerhit – of vroege najaarstopper – in wording. En zoals de titel het zegt: op dit nummer wordt stilzitten gewoon onmogelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier