Frontman Stef Willems beschrijft in detail de fantasiewereld van zijn dochter Maud en hoe moeilijk het wel niet is voor een vader om je kind los te laten naarmate ze groter wordt. Deze song is een samenwerking tussen Frimout-frontman Stef Willems en singer-songwriter Joey Brocken (winnaar van De beste singer-songwriter van Vlaanderen en songwriter bij Chackie Jam). Peter Bulkens deed de opname en mix. De productie van deze Frimout-song was weer in handen van producer Steve Willaert. Hij zorgde voor een sfeervol strijkersarrangement dat door het Mark Steylaerts ensemble schitterend tot leven werd gebracht.

Frontman Stef Willems:"Toen mijn vriendin in verwachting was van onze dochter Maud kwam Joey Brocken langs in het kader van zijn eindwerk. Hij wou singer-songwriters interviewen om te ontdekken wat hun 'trucs' waren om songs te schrijven. Bedoeling was dat dat gesprek ook telkens in een song uitmondde. Ik had niet durven dromen dat de song die we toen schreven voor mijn ongeboren dochter zo mooi ging worden en zo veel waarheid zou bevatten. Mijn dochter is nu bijna 3,5 jaar en elk woord in de song komt steeds meer met de realiteit overeen. Joey was geslaagd voor zijn eindwerk, maar voor deze samenwerking geef ik hem graag een onderscheiding."

Dit voorjaar tourde Frimout langs de Culturele Centra met hun theatertour 'Flits me terug' naar de jaren '80', waar ze naast eigen werk de allerbeste Nederlandstalige songs uit de jaren '80 spelen. Dit najaar hernemen ze die voorstelling onder andere op zondag 10 november in de Stadsschouwburg van Leuven. Daar zullen ze ook hun nieuwe EP 'Ik geloof in jou' voorstellen aan het grote publiek.

De hoes van de nieuwe single. © FODI

(PADI)

Frontman Stef Willems beschrijft in detail de fantasiewereld van zijn dochter Maud en hoe moeilijk het wel niet is voor een vader om je kind los te laten naarmate ze groter wordt. Deze song is een samenwerking tussen Frimout-frontman Stef Willems en singer-songwriter Joey Brocken (winnaar van De beste singer-songwriter van Vlaanderen en songwriter bij Chackie Jam). Peter Bulkens deed de opname en mix. De productie van deze Frimout-song was weer in handen van producer Steve Willaert. Hij zorgde voor een sfeervol strijkersarrangement dat door het Mark Steylaerts ensemble schitterend tot leven werd gebracht. Frontman Stef Willems:"Toen mijn vriendin in verwachting was van onze dochter Maud kwam Joey Brocken langs in het kader van zijn eindwerk. Hij wou singer-songwriters interviewen om te ontdekken wat hun 'trucs' waren om songs te schrijven. Bedoeling was dat dat gesprek ook telkens in een song uitmondde. Ik had niet durven dromen dat de song die we toen schreven voor mijn ongeboren dochter zo mooi ging worden en zo veel waarheid zou bevatten. Mijn dochter is nu bijna 3,5 jaar en elk woord in de song komt steeds meer met de realiteit overeen. Joey was geslaagd voor zijn eindwerk, maar voor deze samenwerking geef ik hem graag een onderscheiding."Dit voorjaar tourde Frimout langs de Culturele Centra met hun theatertour 'Flits me terug' naar de jaren '80', waar ze naast eigen werk de allerbeste Nederlandstalige songs uit de jaren '80 spelen. Dit najaar hernemen ze die voorstelling onder andere op zondag 10 november in de Stadsschouwburg van Leuven. Daar zullen ze ook hun nieuwe EP 'Ik geloof in jou' voorstellen aan het grote publiek.(PADI)