Uit nieuw cijferonderzoek blijkt dat bijna de helft van de Belgische bevolking zich eenzaam voelt. Ook in Nederland zijn die eenzaamheidscijfers gelijkaardig. Reden genoeg dus om actie te voeren over de landsgrenzen heen.

In de nieuwe single 'Heel Alleen' willen David en Thomas een positieve boodschap uitdragen en mensen die kampen met eenzaamheid een warm hart toedragen. Daarnaast willen ze ook een luisterend oor bieden aan mensen die geconfronteerd worden met eenzaamheid. Vandaag kon iedereen zelfs eens bellen naar de artiesten en over hun eenzaamheid praten.

© FODI

Ook in hun gloednieuwe videoclip refereren ze naar hun actie. In de videoclip verspreiden David en Thomas via affiches en flyers het telefoonnummer waarop ze bereikbaar zijn. De afgesproken momenten waarop David en Thomas bereikbaar zullen zijn, worden aangekondigd via hun Facebookpagina's.

'Heel Alleen' is dan ook een duidelijke oproep om eenzaamheid en sociaal isolement wat meer aandacht te geven. David en Thomas willen het thema bespreekbaar maken en hopen dat we met z'n allen wat meer tijd kunnen maken voor onze ouders, buren, kennissen of mensen die we tegenkomen doorheen onze drukke levens. Via hun muziek proberen David en Thomas mensen een hart onder de riem te steken: "Want samen sta je nu eenmaal sterker dan heel alleen."

"Na de eerste belsessie maandagochtend kwamen enkele bijzondere verhalen naar boven. Het is hartverwarmend hoe een gesprek iemand weer moed kan inspreken, maar ook hoeveel voldoening ik er zelf uithaalde. Daarnaast ben ik erg geschrokken van het aantal mensen die van Facebook of Instagram lieten weten dat ze niet durfden in te bellen, uit een vorm van schaamte. Eenzaamheid is een veel groter maatschappelijk probleem dan het lijkt als je het mij vraagt", aldus David Vandyck.

Twee goede collega's : David en Thomas., FODI
Twee goede collega's : David en Thomas. © FODI

(PADI)

Uit nieuw cijferonderzoek blijkt dat bijna de helft van de Belgische bevolking zich eenzaam voelt. Ook in Nederland zijn die eenzaamheidscijfers gelijkaardig. Reden genoeg dus om actie te voeren over de landsgrenzen heen. In de nieuwe single 'Heel Alleen' willen David en Thomas een positieve boodschap uitdragen en mensen die kampen met eenzaamheid een warm hart toedragen. Daarnaast willen ze ook een luisterend oor bieden aan mensen die geconfronteerd worden met eenzaamheid. Vandaag kon iedereen zelfs eens bellen naar de artiesten en over hun eenzaamheid praten.Ook in hun gloednieuwe videoclip refereren ze naar hun actie. In de videoclip verspreiden David en Thomas via affiches en flyers het telefoonnummer waarop ze bereikbaar zijn. De afgesproken momenten waarop David en Thomas bereikbaar zullen zijn, worden aangekondigd via hun Facebookpagina's.'Heel Alleen' is dan ook een duidelijke oproep om eenzaamheid en sociaal isolement wat meer aandacht te geven. David en Thomas willen het thema bespreekbaar maken en hopen dat we met z'n allen wat meer tijd kunnen maken voor onze ouders, buren, kennissen of mensen die we tegenkomen doorheen onze drukke levens. Via hun muziek proberen David en Thomas mensen een hart onder de riem te steken: "Want samen sta je nu eenmaal sterker dan heel alleen.""Na de eerste belsessie maandagochtend kwamen enkele bijzondere verhalen naar boven. Het is hartverwarmend hoe een gesprek iemand weer moed kan inspreken, maar ook hoeveel voldoening ik er zelf uithaalde. Daarnaast ben ik erg geschrokken van het aantal mensen die van Facebook of Instagram lieten weten dat ze niet durfden in te bellen, uit een vorm van schaamte. Eenzaamheid is een veel groter maatschappelijk probleem dan het lijkt als je het mij vraagt", aldus David Vandyck.(PADI)