Toeristische tips van Peter Soete

De beste adresjes en leukste reisweetjes krijg je van reisjournalist en globetrotter pur sang Peter Soete.

© Getty Images

Leven als een ridder in Leeds Castle

Leeds Castle is een van de mooiste bestemmingen in Kent. Het 900 jaar oude kasteel kan je het hele jaar door bezoeken en in de zomermaanden kan je er ook kamperen. Knight’s glamping noemen ze de luxueuze tornooitenten in ridderstijl. De verblijven zijn van alle comfort voorzien met onder andere een hemelbed, houtkachel, fris katoenen beddengoed en knusse spreien. Net als middeleeuwse ridders kan je buiten je eten bereiden op een grillplaat boven een open vuur. Het moderne sanitaire blok ligt in het vlakbij gelegen Knight’s Cottage. Een nacht in een tornooitent in Leeds Castle kost ongeveer 180 euro voor twee personen. Er kunnen tot twee kinderen extra in de tent. Je betaalt 30 euro per kind.

Logeren in De Nederlanden

Toeristische tips van Peter Soete

Tussen Amsterdam en Utrecht ligt in Vreeland langs de rivier de Vecht het 400 jaar oude hotel-restaurant De Nederlanden. Dit historische gebouw is helemaal gerenoveerd en beschikt over elf gastenkamers. De Nederlanden is een uiterst romantisch adresje met uitzicht op de Vecht en het eeuwenoude witte ophaalbruggetje van Vreeland. Het bijhorende restaurant heeft bovendien een Michelinster. Ook mooi meegenomen is het feit dat Amsterdam slechts 20 minuten ver ligt.

Kunst langs de snelweg

elementen en natuur (wolken, lichtbruin)36/060 elements et nature (nuages, brun clair)36/060
elementen en natuur (wolken, lichtbruin)36/060 elements et nature (nuages, brun clair)36/060

Tussen Abu Dhabi en Dubai is de eerste Highway Gallery ter wereld geopend. Langs de honderd kilometer snelweg tussen de twee emiraten passeer je tien levensgrote replica’s van acht bij zes meter van enkele wereldberoemde kunstwerken uit de collectie van het Louvre Abu Dhabi. Zodra je een kunstwerk nadert, kan je op een radiozender een kort achtergrondverhaal over het meesterwerk beluisteren. Zo kan je onderweg het zelfportret van Vincent van Gogh uit 1887 of La Belle Ferronnière van Leonardo da Vinci bewonderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.