Succesvol westvlaanderen tijdens Toernee Pedal

Sandra Rosseel

De West-Vlaamse provinciegrens affietsen? Daar draaien de lezers van ‘KW’ en ‘KW Weekend’ hun hand niet voor om. Tijdens Toernee Pedal afgelopen weekend reden ze in het spoor van initiatiefnemer Klaas Lannoy uit Geluveld op zaterdag van Oostende via Knokke naar Waregem, en op zondag van Waregem via de Westhoek en de Westkust terug naar Oostende. Een huzarenstukje waarin Klaas en zijn peloton toonden wat het werkwoord westvlaanderen inhoudt. Een impressie…

Handelen op eigen wijze, doorzetten, zichzelf blijven, samenwerken en trots zijn: dat is de definitie van het werkwoord westvlaanderen. Wat dat precies inhoudt, kon je afgelopen weekend vaststellen tijdens Toernee Pedal. Een evenement van KW waarbij Klaas Lannoy uit Geluveld langs de West-Vlaamse provinciegrenzen fietste. Hij kreeg daarbij het gezelschap van onze lezers, maar ook van burgemeesters en schepenen uit de gemeenten waar hij passeerde en van personaliteiten zoals voormalig profrenner Peter Farrazijn en Vlaams minister Bart Tommelein. Sommigen reden maar een kort stukje mee, anderen hielden Klaas twee dagen lang gezelschap, en werden toegejuicht door supporters zoals Nico Mattan, die op de stopplaats Lapscheure het peloton kwam aanmoedigen.

Tijdens Toernee Pedal stonden grinta, genieten én kameraadschap centraal

Op zaterdag fietste het peloton van het Provinciedomein Raversyde in Oostende via Knokke naar Waregem, waar naast de burgemeester en schepenen ook de fietsfanfare De Zwaluw uit Eernegem hen stond op te wachten aan de Zuiderboulevard. Dat was meteen ook de startplaats voor de zondagrit, die via de Westhoek en de Westkust opnieuw naar het Provinciedomein Raversyde leidde. Goed voor een rit van 230 kilometer, waarin grinta, genieten én kameraadschap centraal stonden!

De liveverslagen, filmpjes en foto’s van Toernee Pedal kan je hier bekijken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.