Bert en Christel van struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte in Tielt maken Struisvogelsteak met rodewijnsaus.
Het verhaal van struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte in Tielt begon in 1992. Op zoek naar een alternatief voor de bestaande veeteelt, zijn dierenarts Bert Neirinck en Christel Cauwelier gestart met drie jonge struisvogels. Intussen worden er op de boerderij jaarlijks duizenden eieren uitgebroed en honderden struisvogels gekweekt.
Over de jaren heen zorgden Bert en Christel voor broedmachines, verwarmde stallen voor de kuikentjes, een slachthuis, snijzaal, ontvangstruimte voor bezoekers, een hoevewinkel en een webshop. Op die manier groeide het bedrijf stilletjes aan uit tot een van de grootste struisvogelboerderijen van Europa.
Het bedrijf staat open voor groepsbezoeken op afspraak en heeft heel wat struisvogelproducten in het assortiment: struisvogelvlees, struisvogeleieren, cosmeticaproducten, plumeaus, lederwaren, hondenvoeding… Je kan elke zaterdag van 10 tot 18 uur gaan snuisteren in de hoevewinkel. Wie een kijkje achter de schermen wil nemen, kan er terecht op zondag 7 oktober tijdens Open Bedrijvendag.
Recept
voor vier personen
Ingrediënten
1 kg struisvogelsteak of -filet
500 gram oesterzwammen
peper en zout
verse veenbessen
boter van bieslook
crème de cassis
karaf rode wijn
Werkwijze
Bak de struisvogelsteak of -filet (rood, rosé of doorbakken).
Laat de oesterzwammen in de kruidenboter bruin worden.
Warm de veenbessen op en laat de jus van het vlees met de rode wijn en crème de cassis inkoken tot een stroperige vloeistof.
Dresseer de borden, overgiet het vlees met de saus.
Serveer er gebakken aardappeltjes of frietjes en witloof bij.
Lek me liptje
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier