Shoppen voor het goede doel

Sandra Rosseel

Ben je nog op zoek naar leuke kerstcadeautjes? Wil je jezelf eens in de watten leggen? Of zoek je gewoon een goed excuus om te gaan shoppen?

Zoek niet verder: in het kader van De Warmste Week kan je in onze provincie heel wat leuke hebbedingen kopen. Dat je tegelijkertijd een goed doel steunt, is mooi meegenomen…

GEZELLIG – Genieten van gehaakte sfeerlichtjes

Regenweer en donkere dagen vragen gewoon om kaarsjes in huis. Dankzij de sfeerlichtjes van Greet Staelens uit Gullegem creëer je meteen een extra warme sfeer: de theelichthouders met een gehaakt ‘truitje’ worden verkocht ten voordele van Transplantoux, een organisatie die mensen die een orgaantransplantatie kregen ondersteunt en hen aanzet tot bewegen. Greet maakt samen met familie en vrienden 300 sfeerlichtjes. Een symbolisch getal, want elk jaar zijn er ongeveer 300 donoren. Een potje kost 5 euro. Wil je er eentje kopen, dan kan je mailen naar greet.staelens@skynet.be.

HIP – Goedgemutst met Atelier Miete Confiete

Shoppen voor het goede doel

Superzacht, supercool en superwarm: de merinomutsen van Atelier Miete Confiete zijn echte must haves deze winter. De mutsen worden door een bende breivriendinnen gebreid met 100% merinowol van vrijlopende dieren uit Zuid-Afrika en Zuid-Amerika, waardoor ze niet alleen zacht aanvoelen, maar ook niet prikken en zelfs in de wasmachine kunnen. De mutsen zijn te verkrijgen in 27 verschillende uitvoeringen, waartussen je ongetwijfeld ook jouw favoriete kleurencombinatie vindt. Een muts kost 25 euro, de opbrengst gaat naar de MUG-helikopter West-Vlaanderen.

SPORTIEF – In het spoor van Moussa en Jan

Shoppen voor het goede doel

Rode Duivels Moussa Dembélé en Jan Vertonghen dragen hem al, net zoals voetbalanalisten Imke Courtois, Geert De Vlieger en Jan Mulder: de KSV Diksmuide for life-muts. De stijlvolle sportieve muts kost 15 euro en is zowel voor kinderen als voor volwassenen te verkrijgen in de kantine van KSV Diksmuide. De opbrengst gaat naar Zorgcentrum Maria Ter Engelen, Villa Rozerood en Bouwkamp Nepal van het Diksmuidse VTI, de drie goede doelen waarvoor KSV Diksmuide op vrijdag 22 en zaterdag 23 december ook De Warmste Voetbalmarathon speelt.

OPVALLEND – De sjaal van Studio Kontrabas

Shoppen voor het goede doel

Knalrood en met een opvallend logo: met de sjaal van Studio Kontrabas loop je zeker in de kijker. De organisatie, die van 14 tot en met 17 december ook 72 uur live radio maakt op het Marktplein van Ingelmunster, verkoopt de sjaal voor 10 euro per stuk. De opbrengst gaat integraal naar vier goede doelen die de strijd tegen kanker aangaan: A touch of Rose, het Kinderkankerfonds, Prinses Harte en de Stichting tegen Kanker. Wie een sjaal wil, kan mailen naar info@studiokontrabas.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.