https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ons proefkonijn in Michelles Pub & Brasserie: met de sfeer van weleer

Bij Michelle krijg je een schat aan unieke speciaalbieren van bij ons. (foto Het Lekkere Westen)
Bert Vanden Berghe

Michelles Pub & Brasserie in Emelgem is in korte tijd opgeklommen tot een gevestigde waarde in de Leiestreek. In het hart van de brouwerij Vanhonsebrouck kan je er gezellig tafelen in een fijne setting waar oude en jonge bieren de hoofdrol krijgen.

Al meer dan 150 jaar heeft brouwerij Vanhonsebrouck naam en faam in de Leiestreek. Oorspronkelijk alom bekend om haar pils, maar door de jaren heen zijn de speciaalbieren meer naar voren getreden. Sinds een paar jaar is er binnenshuis ook een perfecte plek om klassiekers als Brigand en St-Louis te proeven, net als nieuwe toppers als Kasteel en Filou. Liever bieren die wat edgy aanvoelen? Dan zit je goed met hun nitrobieren, stikstofbieren in blik die een even grote smaaksensatie bieden.

Michelles Pub & Brasserie in Emelgem bij Izegem ademt de sfeer van weleer uit, achter de statige muren van de brouwerij zelf. Er is een modern buitenterras, binnen is het thuisgevoel bijzonder groot dankzij de gezellige inrichting met onder meer elementen uit de vroegere brouwerij. Je stapt er zo de vorige eeuw binnen, waardoor de geschiedenis van de brouwerij nog meer tot leven lijkt te komen.

De zaak werd genoemd naar de dochter van ondernemer Xavier Vanhonsebrouck. De zesde telg van de brouwersgeneratie is een oud-leerlinge van de Hotelschool in Koksijde.

Toetsen van bier

Het etablissement heeft niet alleen een indrukwekkende bierkaart, maar kan ook een uitgebreide brasseriekaart voorleggen met klassieke gerechten. Uiteraard vind je hier en daar toetsen van bier, zoals de gefrituurde Filoukroketjes of varkenswangetjes met Kasteel Donker. De bierliefhebber haalt hier meer dan zijn hart op met een arsenaal bieren van het vat, maar ook de toevallige passant – het is de perfecte stopplek voor fietsers en wandelaars – komt hier aardig aan zijn trekken.

Niet zo vertrouwd met de verschillende soorten bieren? De bediening helpt je graag op weg met de nodige kennis of je kan er ook een kleine tasting bestellen met vijf degustatiebieren. Michelles Pub & Brasserie blinkt uit in zijn totaalconcept. Je kan er een fijne afterwork beleven, maar net zo goed een gezellige middag met familie of vrienden. Het is dan ook geen toeval dat er flink wat gerechten om te delen op de kaart staan. Er is geen excuus om het níét te doen.


Info

Michelles Pub & Brasserie, Ingelmunstersestraat 46 in Emelgem (Izegem), in het hart van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck.

Meer adressen op www.hetlekkerewesten.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten