Mode is geen bijzaak

Thalisa Devos
Thalisa Devos Chef Magazine

“Mode heeft me altijd geholpen om te ontsnappen aan de slechte omstandigheden waarin ik me bevond”, het zijn de woorden van Rawdah Mohamed, 29, de kersverse hoofdredactrice van Vogue Scandinavië met Somalisch-Noorse roots. Rawdah groeide op in een vluchtelingenkamp en is vandaag de eerste hidjabdragende persoon van kleur bij een westers modemagazine.

Ze is ook model, activist en lanceerde #handsofmyhidjab die wereldwijd trending werd. Ze is vroom en tegelijkertijd erg progressief, lees ik, ze spreekt zich uit voor alleenstaande moeders en transmoslims. Ze verbindt en verzoent. Met mode en haar mening erover. Geen beter profiel anno 2021 om aan het roer te staan bij een van de belangrijkste magazines ter wereld. Zeg nog dat mode een bijzaak is. Voor Rawdah was het een manier om weg te dromen en te fantaseren over een andere realiteit dan de hare. Om te worden wie ze wilde worden als persoon. Mode is een expressiemiddel, een kunst of een trivialiteit. Maar het is altijd iets.

“Mode is een expressiemiddel, een kunst of een trivialiteit. Maar het is altijd iets”

In dit magazine vertelt Tom Eerebout, stylist van Lady Gaga, hoe hij mode gebruikt om het sterkste in mensen naar boven te halen. Wereldster of niet. Want we willen allemaal de beste versie van onszelf zijn. En daar helpt de juiste look bij. Verderop zien jullie het resultaat van een make-over van vier lezeressen. Geen toeters en bellen die hen maken tot iets wat ze niet zijn, maar de juiste stuks die dat tikkeltje meer geven. Ook nog: de mooiste trends voor het najaar. Kleurrijk, poëtisch, sensueel en stoer. Onder het motto ‘deze herfst kan alles’. Zeg nog dat mode een bijzaak is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.