Marathonkilometers lopen met Otto

Redactie KW

Barbara de Brouwer (31) loopt de kilometers aan elkaar. Met de marathons van New York, Barcelona, Amsterdam, Kopenhagen en Valencia op haar loopagenda de voorbije drieënhalf jaar. En een knappe tweede podiumplaats op de halve marathon van Brugge in 2019. Waar ze het meest trots op is? “Mijn zoontje Otto, hij is acht maanden nu. Mijn bevalling voelde ook als een marathon”, lacht ze.

Sinds een maand trekt Barbara als running mom in het weekend de loopschoenen aan en traint ze samen met haar zoontje in de hardloopbuggy. “Tijdens de week werk ik als projectmanager bij Edgard & Cooper in Kortrijk. Wanneer ik in het weekend buiten ben om te lopen, kan ik alles loslaten, mijn hoofd leegmaken, actief bezig zijn en luisteren naar mijn lichaam. Een fantastisch gevoel! En Otto lijkt er ook van te genieten. Hij valt telkens in slaap of wordt erg rustig wanneer hij meegaat op training. De buggy heeft extra vering en de wieltjes zijn met lucht geblazen, ideaal voor mijn offroad parcours in Tillegembos en Beisbroek of rond de prachtige vesting van mijn thuisstad Brugge. Met het avondlicht dat over de stad schijnt, heel bijzonder.”

Momenteel traint Barbara enkel in het weekend, maar met nieuwe marathonperspectieven zal dit evolueren naar vijf tot zes trainingen per week. “De beleving van een marathon is onwaarschijnlijk: de adrenaline, de supporters, de beloning na vele uren trainen… Misschien zetten we de marathon van Parijs in 2024 op de planning, met de Olympische Spelen daar zou dat wel speciaal zijn. Maar eerst blijven we nog wat trainen in het weekend met Otto en zijn buggy.” (lacht)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.