Haal het Lekkere Westen in huis

© Westtoer
© Westtoer
Goedele Verrecas

Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 200 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Hier geven we wekelijks enkele tips om je op weg te helpen. Ontdek alle adressen op www.hetlekkerewesten.be

Mattias Maertens, chef van sterrenzaak M Bistro vlak bij de Grote Markt in Nieuwpoort, kiest voor een fijne en pure keuken. Hij serveert met finesse, uitgesproken smaken met aandacht voor de basis van zijn producten. Tot het einde van de paas-vakantie kan je er ieder weekend het menu ‘M Bistro bij u thuis’ afhalen. Je start met een hapjesassortiment, gevolgd door een drie- of viergangenmenu (40 of 52 euro per persoon). Goesting? De witte asperges met oude Jabbeekse boerenkaas wordt getipt.

M Bistro, Potterstraat 15 in Nieuwpoort – www.mbistro.be .

Gastronomische burgers

 © Westtoer
© Westtoer

Bistro Le Nord in Roeselare doet je honger krijgen met zijn takeaway ‘Burger Atelier’. Je kiest er uit heerlijke gastronomische burgers als de Chefs BBQ Burger, Greek Twist Burger, Greek Veggie Burger en Sir Royal Burger. Andere opties? Atelier Le Nord serveert onder meer varkenswangetjes en asperges à la flamande of neem een Sharing Menu Box (85 euro) voor twee personen.

Bistro Le Nord, Noordstraat 217-219 in Roeselare – www.bistrolenord.be .

Zilte smaken

 © Westtoer
© Westtoer

Mange Tout in Oostende serveert verrassende smaken en combinaties. Voor zij die houden van de zilte zee en de smaakpapillen willen verwennen. Hier eet je met een geweten en respect voor de natuur. Ieder weekend kan je een Sea Box of een Sea Box Veggie Challenge voor 40 euro per persoon afhalen. Zin in meer? Met Pasen kan je er terecht voor een keuze uit aparte gerechten of een exclusief takeaway-vijfgangenmenu (80 euro per persoon), met voorafjes en een uitmuntende Vouvray Loire.

Mange Tout, Visserskaai 22 in Oostende – www.restaurantmangetout.be .

Voor groot en klein

 © Westtoer
© Westtoer

Chef Olivier Dardenne van bistro O-Point in Loppem omringt zich graag met dagverse producten. Je ontdekt ieder weekend een wisselend afhaalmenu voor 33 euro per persoon, met lekkers uit de Noordzee of vlees. Brandade van kabeljauw met gerookte paling of rode poon? Het smaakt naar meer. En voor de kinderen voorziet O-Point wekelijks een menu voor 14 euro per persoon.

Bistro O-Point, Stationsstraat 30 in Loppem – www.o-point.be .

Heerlijk verpakt

 © Westtoer
© Westtoer

Chef Fabrice Delahaye en partner Valerie runnen samen Bistro Pakhuis in Koekelare. In de streek bekend als het voormalige pakhuis van Gustje Pak . Ieder weekend is er een wisselend takeaway-driegangenmenu voor 39 euro per persoon, met bijvoorbeeld asperges, rundspies en een dessert van de dag. Wel 24 uur op voorhand bestellen.

Bistro Pakhuis, Ichtegemstraat 53 in Koekelare – www.bistropakhuis.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.