Haal het Lekkere Westen in huis
Picknick in stijl
www.dyver.be
Veelvuldig vis
Restaurant Old Fisher in Knokke-Heist combineert smaak en stijl. Chef Dirk Defruyt is meester in het maken van zijn Old Fisher-vissoep: geen bouillabaisse maar een bereiding van witte vis én een lokroep tot ver buiten de West-Vlaamse grenzen. Tijdens de paasvakantie kan je er terecht voor zilte takeawaygerechten zoals een gratin van sint-jakobsschelp met Parijse paddenstoelen, Zeeuwse Grevelingenoesters of een navarin van noordzeevis met kreeftensaus en lentegroenten.
www.oldfisher.be
Gastronomie uit de automaat
www.tafel10.be
Boutique-food
Chef David Selen bleef niet bij de pakken zitten toen corona uitbrak en opende La Boutique by David Selen in K in Kortrijk. Je kan er alle favorieten van de chef terugvinden, zoals karnemelkstampers of de suggestie van coquilles met noedels. Er zijn ook afhaalsalades en -desserts, je vindt er voorts de chocolade van Hannes D’Heedene, charcuterie van Monarti… Een must-go voor hemelse geneugtes.
www.davidselen.be
Dagverse toppers
Zeg niet zomaar dagschotel tegen een maaltijd uit The Food Box: de automaat met dagverse gerechten van restaurant Notarishuys in Diksmuide. Chef Bert Boussemaere vult de automaat met smaakvolle toppers als een Indonesisch stoofpotje van Black Angus-rundvlees met zoete aardappel of kabeljauw met jonge venkel. Er zijn ook dagsoepen en desserts. Surplus van het huis? Groenten uit de eigen moestuin.
www.notarishuys.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier