Picknick in stijl
www.dyver.be

Veelvuldig vis
Restaurant Old Fisher in Knokke-Heist combineert smaak en stijl. Chef Dirk Defruyt is meester in het maken van zijn Old Fisher-vissoep: geen bouillabaisse maar een bereiding van witte vis én een lokroep tot ver buiten de West-Vlaamse grenzen. Tijdens de paasvakantie kan je er terecht voor zilte takeawaygerechten zoals een gratin van sint-jakobsschelp met Parijse paddenstoelen, Zeeuwse Grevelingenoesters of een navarin van noordzeevis met kreeftensaus en lentegroenten.
www.oldfisher.be

Gastronomie uit de automaat
www.tafel10.be

Boutique-food
Chef David Selen bleef niet bij de pakken zitten toen corona uitbrak en opende La Boutique by David Selen in K in Kortrijk. Je kan er alle favorieten van de chef terugvinden, zoals karnemelkstampers of de suggestie van coquilles met noedels. Er zijn ook afhaalsalades en -desserts, je vindt er voorts de chocolade van Hannes D’Heedene, charcuterie van Monarti… Een must-go voor hemelse geneugtes.
www.davidselen.be

Dagverse toppers
Zeg niet zomaar dagschotel tegen een maaltijd uit The Food Box: de automaat met dagverse gerechten van restaurant Notarishuys in Diksmuide. Chef Bert Boussemaere vult de automaat met smaakvolle toppers als een Indonesisch stoofpotje van Black Angus-rundvlees met zoete aardappel of kabeljauw met jonge venkel. Er zijn ook dagsoepen en desserts. Surplus van het huis? Groenten uit de eigen moestuin.
www.notarishuys.be