Haal het Lekkere Westen in huis

Goedele Verrecas

Picknick in stijl

Restaurant Den Dyver in Brugge lanceert opnieuw zijn succesvolle picknickbox voor twee personen (49,50 euro). Met aperitiefhapjes, koude voor- en hoofdgerechten zoals wrap met gerookte Noorse zalm en cannelloni van West-Vlaams rood met parmezaan. Er is ook dessert én een gratis fles wijn. Om te genieten in een gezellig park in Brugge of ergens onderweg. Zin in iets anders? Den Dyver-takeaway biedt een maandelijks driegangenmenu aan met een rijkelijke zeevruchtenschotel die in het oog springt.

www.dyver.be

Veelvuldig vis

Restaurant Old Fisher in Knokke-Heist combineert smaak en stijl. Chef Dirk Defruyt is meester in het maken van zijn Old Fisher-vissoep: geen bouillabaisse maar een bereiding van witte vis én een lokroep tot ver buiten de West-Vlaamse grenzen. Tijdens de paasvakantie kan je er terecht voor zilte takeawaygerechten zoals een gratin van sint-jakobsschelp met Parijse paddenstoelen, Zeeuwse Grevelingenoesters of een navarin van noordzeevis met kreeftensaus en lentegroenten.

www.oldfisher.be

Gastronomie uit de automaat

Tafel 10 in Ruiselede was ooit een smidse, een slagerij en een viswinkel. Vandaag is het een gastronomisch restaurant. Chef Bert Denoulet verrast met een afhaalautomaat, waar iedere week verschillende gerechten met een druk op de knop de weg naar je keuken vinden. Geen zin om te koken? Wekelijks is er ook een afhaalmenu te verkrijgen voor 39 euro per persoon met onder andere zeebaarsfilet met witte asperges en een garnalenbisque.

www.tafel10.be


Boutique-food

Chef David Selen bleef niet bij de pakken zitten toen corona uitbrak en opende La Boutique by David Selen in K in Kortrijk. Je kan er alle favorieten van de chef terugvinden, zoals karnemelkstampers of de suggestie van coquilles met noedels. Er zijn ook afhaalsalades en -desserts, je vindt er voorts de chocolade van Hannes D’Heedene, charcuterie van Monarti… Een must-go voor hemelse geneugtes.

www.davidselen.be

Dagverse toppers

Zeg niet zomaar dagschotel tegen een maaltijd uit The Food Box: de automaat met dagverse gerechten van restaurant Notarishuys in Diksmuide. Chef Bert Boussemaere vult de automaat met smaakvolle toppers als een Indonesisch stoofpotje van Black Angus-rundvlees met zoete aardappel of kabeljauw met jonge venkel. Er zijn ook dagsoepen en desserts. Surplus van het huis? Groenten uit de eigen moestuin.

www.notarishuys.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier