Ford Mustang: een echte atleet

De wijzigingen aan de buitenkant situeren zich vooral aan de voorkant.
Redactie KW

Ford heeft zijn Mustang IV, leverbaar als Fastback en Convertible, een grondige facelift gegeven. Zo biedt de nieuwste Mustang de vele liefhebbers van dit iconische model een nóg meer gestroomlijnde vormgeving, nog krachtiger motoren en geavanceerde rijhulpsystemen.

Al oogt de nieuwste Mustang gestroomlijnder en atletischer dan ooit tevoren, toch behoudt het koetswerk zijn onmiddellijk herkenbare karakter dat doorheen de meer dan 50 jaar productie verder werd verfijnd. De koetswerkaanpassingen zijn vooral aan de voorkant te noteren. Zo opteerde de constructeur voor een nieuwe voorbumper, werd het rooster 11 cm lager in het front geplaatst en zijn er nu twee luchtinlaten in de motorkap.

Het nieuwe Mustang-interieur ziet er duidelijk kwalitatiever uit dan vroeger. Voor het dashboard gebruikten ze beduidend mooiere materialen. De bestuurder kijkt uit op een personaliseerbaar, volledig digitaal lcd-instrumentenbord, waarbij de informatieweergave wordt aangepast aan de geselecteerde rijmodus (Normal, Sport, Track en Snow/Wet) en dat naar het voorbeeld van de Ford GT. De nieuwe Mustang wordt aangeboden met een compleet gamma rijhulpsystemen zoals Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie om frontale aanrijdingen met voetgangers te helpen vermijden.

Een vier- of achtpitter?

Nog altijd kan je als krachtbron voor de Ford Mustang kiezen voor een vier- of achtcilinder. Beide lopen op benzine. Eerstgenoemde springt wel zuiniger om met de brandstof. De nieuwste Mustang is optioneel leverbaar met een MagneRide-ophanging die bliksemsnel kan reageren op wisselende wegomstandigheden. In de schokdempers zit een unieke vloeistof, die elektronisch kan worden gestimuleerd om naargelang het rijscenario een hogere of lagere dempingsweerstand te bieden. Sensoren meten de omstandigheden duizend keer per seconde. (Rudy Horrie)

Voor meer relevante informatie, zie ook Tweedehands Ford Mustang te koop

Plus

De nieuwe Ford Mustang heeft een atletische uitstraling.

De 10-trapsautomaat is een sterke troef.

Het interieur kreeg een hoogwaardige afwerking.

Min

De CO2-uitstoot van de V8-motor valt tegen.

Ford Mustang: een echte atleet

Plus

De nieuwe Ford Mustang heeft een atletische uitstraling.

De 10-trapsautomaat is een sterke troef.

Het interieur kreeg een hoogwaardige afwerking.

Min

De CO2-uitstoot van de V8-motor valt tegen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.