20 april 2018, 04:00Bijgewerkt op: 26 november 2020, 14:12
An-Sofie Goderis (29) geeft les aan Hotelschool Ter Duinen in Koksijde, waar ze zelf ook schoolliep. Na de schooluren gaat ze aan de slag in haar ijsatelier in Alveringem. Onder de noemer La Glace de Fie verkoopt ze niet alleen schepijs, maar ook ijstaarten, eenpersoonstaartjes en minicoupes. Stuk voor stuk met liefde gemaakt, dikwijls met een persoonlijke touch. En dat gaat bij haar verder dan een naam in chocolade spuiten. “Verjaardagstaarten versier ik graag met de hobby of de favoriete tekenfilm van de jarige. Mijn pronkstuk is een prinsessentaart voor 20 personen. Meisjes én hun mama’s zijn er dol op. Zet zo’n ijstaart op tafel en het is meteen feest!”, verzekert ze.
Voor haar roomijs vertrekt An-Sofie van de melk van de boerderij van haar ouders in Leisele. “Dat is niet alleen een leuk verhaal, je proeft het verschil echt”, stelt ze. Ook bij andere lokale producenten klopt ze dikwijls aan. Zo gaat ze graag aan de slag met de bioframbozen van Fambiosa y Besos uit Beauvoorde en maakte ze al rabarberijs op vraag van ‘t Potje Paté in Alveringem. “Voor de komende communiefeesten werk ik samen met mijn dorpsgenote Kelly Vandenberghe van Taartjes en Ko. Zij maakt gebakjes, ik minicoupes en zo bieden we samen heerlijke dessertborden aan.”
Recept
voor twee tot vier personen
Ingrediënten
vanilleroomijs
enkele vellen filodeeg
chocoladesaus
1 losgeklopt eiwit
50 g gebroken geschaafde amandelen
Werkwijze
Doe het ijs in een spuitzak met een glad spuitmondje.
Spuit lange stroken ijs op een gekoelde roestvrije plaat en zet die enkele uren in de diepvries.
Snij de stroken in stukjes van 5 cm lang. Neem het filodeeg en snij er rechthoekjes uit van 10 bij 12 cm.
Wikkel de stukjes ijs in het deeg. Strijk wat eiwit op de ijskroketjes en rol ze door de amandelen.
Frituur de kroketjes kort op 180 °C en serveer onmiddellijk met de chocoladedip.