https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Torhoutse scholengroep biedt vanaf september Sportschool Rembert

De tweede en derde graad van het Sint-Vincentiusinstituut hebben al langer een bloeiende sportrichting. Nu breidt de scholengroep het totale sportaanbod fiks uit.©Johan Sabbe
De tweede en derde graad van het Sint-Vincentiusinstituut hebben al langer een bloeiende sportrichting. Nu breidt de scholengroep het totale sportaanbod fiks uit.©Johan Sabbe
Johan Sabbe

Vanaf komend schooljaar biedt de Torhoutse Scholengroep Sint-Rembert de studierichting Sport aan van het eerste tot en met het zesde jaar secundair op elk niveau, voor het eerst ook in het college. Het totale aanbod krijgt de naam Sportschool Rembert Torhout.

De nieuwe studiemogelijkheden zijn een aanvulling op wat al jaren in de tweede en derde graad van Sivi aangeboden wordt. Nu gaat het om een unieke samenwerking tussen de Middenschool Sint-Rembert, het Technisch Instituut Sint-Vincentius (Sivi) en het Sint-Jozefsinstituut (college).

Ook volwaardige sportrichting in het college

Er bestonden tot nu toe in de scholengroep al heel wat studiemogelijkheden voor sportieve leerlingen. Ze konden in de eerste graad (middenschool) kiezen voor de optie Sport en in de tweede en derde graad van Sivi voor LO & Sport. Die kansen worden fors uitgebreid. Sportschool Rembert Torhout mikt op leerlingen van het eerste tot en met het zesde jaar middelbaar.

De kwaliteit van de nieuwe sportschool valt zeker te linken aan onze schitterende sportinfrastructuur

In de eerste graad kunnen de leerlingen van de Middenschool Sint-Rembert (in Torhout en ook in Lichtervelde) opteren voor de keuzeoptie Sport. Dat kan tevens in het tweede jaar van het Spes Nostra Instituut in Zedelgem. In de straks gemoderniseerde tweede graad kunnen ze hun weg voortzetten in het studiedomein Sport. Dat kan in Sivi zowel op het niveau van de finaliteit Doorstroom en Arbeidsmarkt (het vroegere TSO) met de studierichting Sport, als op het niveau van de finaliteit Arbeidsmarkt (het vroegere BSO) met de gloednieuwe studiemogelijkheid Beweging en Sport . Dat is ook het geval in het Sint-Jozefsinstituut (college) met de kersverse studierichting Sportwetenschappen op het niveau van de finaliteit Doorstroom Domeinoverschrijdend (het vroegere ASO). Daarin combineren de geïnteresseerde leerlingen verschillende sportdisciplines met een stevig pakket wetenschappen. Na de tweede graad wordt het opgestarte sportieve traject voortgezet in de derde graad.

Zwevende spiegelbox met zeven mooie sportzalen

“De kwaliteit van de nieuwe sportschool valt zeker te linken aan onze schitterende sportinfrastructuur”, zegt algemeen directeur Ann Stael. “Sinds 2018 is ons nieuwe sportcomplex op de Torhoutse centrumcampus in gebruik. De Sportbox is architecturaal een zwevende spiegelbox met vier mooie sportzalen voor volleybal, basketbal, dans, gymnastiek en noem maar op. Voorts is het kleine Sivi-zwembad een meerwaarde. Plus: de ruime stedelijke sportaccommodatie ligt binnen handbereik.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten