Yvan Guilini : “Tijdens het koken vond ik de inspiratie voor ‘Don’t Take My Dream Away’ !”

Yvan Guilini uit Wenduine bracht een nieuwe single uit, inclusief één clip én wat voor één Tijdens de babbel vernamen we waar hij de inspiratie voor het nieuwe nummer opdeed, namelijk tijdens het koken.

Yvan Guilini uit Wenduine, samen met muzikante Ruth Verhelst uit Kortrijk.© PADI/Daniël
Yvan Guilini uit Wenduine, samen met muzikante Ruth Verhelst uit Kortrijk.© PADI/Daniël

“Ik was bezig in de keuken, terwijl ik een spontane ingeving kreeg en in gedachte de melodie van ‘ Don’t Take My Dream Away’ hoorde voorbijkomen. Ik ben onmiddellijk achter mijn piano gekropen en ben beginnen componeren. Het scheelde geen haar of mijn gezelschap had die dag aangebrande kost (lacht) ”, zegt de 74-jarige instrumentalist Yvan Guilini . 25 Jaar na zijn laatste optreden en 44 jaar na de wereldhit Winter Memories ’ trakeerde Guilini vorige maand zijn publiek met het nieuwe album ‘ Music Forever ’. “Door toedoen van mijn dochter ben ik drie jaar geleden terug beginnen muziek maken. Wat mij nu overkomt is met geen woorden te beschrijven. Elke dag krijg ik via Facebook berichten van mensen die blij zijn met het nieuwe instrumentale album. Sociale media is nieuw voor mij. Vroeger bestond dat niet. Het heeft even geduurd, maar ik betrap mezelf erop dat ik het fijn vind om te volgen. Het doet deugd, net als de videoclips die we vorige week hebben opgenomen.”

Samen met de ploeg van CameraWorks trok Yvan Guilini vorige week naar een lege Antwerpse Handelsbeurs voor de opnames van de videoclip. “Ik zag de tranen in de ogen van Tom de regisseur toen we aan het draaien waren. Iedereen op de set was gepakt door de melodie van ‘ Don’t Take My Dream Away ’. Het ging door merg en been en ik hoef je niet te vertellen dat ik ontzettend blij en trots ben op het eindresultaat. Met de winter voor de deur past deze tijdloze meeslepende compositie perfect in het plaatje. Als muziek verzacht, dan werken instrumentale songs zalvend en herstellend. In deze bijzondere tijden hebben mensen nood aan rust en ontspanning. Even alle zorgen vergeten en opgaan in de composities, een gevoel dat je terugvindt als je luistert naar mijn nieuwe album ‘Music Forever’. Onthou dat niemand jouw dromen mag afpakken. We moeten net blijven dromen, want daar worden we allemaal gelukkiger van.”(PADI)

Don’t Take My Dream Away’ van Yvan Guilini is beschikbaar op alle digitale platformen en terug te vinden op het album ‘ Music Forever ’, uitgebracht op Game Records .

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.