https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Stany Crets maakt met ‘Après Ski’ een komedie uit de tijd toen er nog geen gsm’s bestonden

De cast van Après Ski, zonder Garry Goossens. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Vanaf vrijdag 22 april 2022 stelt regisseur Stany Crets de komedie ‘Après Ski’ voor in een productie van Theatertainment voor De Komedie Company in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Stany heeft een band met de jaren zeventig. “Deze periode is een dankbare periode om iets rond te maken, omdat er toen nog geen gsm’s bestonden. Nu is iedereen bereikbaar. Voor zo’n komedie hebben we er echter alle baat bij dat je niet bereikbaar bent”, verklapt Stany tijdens het persmoment.

Wanneer de lente in het land is, kan je in Theater Elckerlyc nog volop de frisse lucht opsnuiven van besneeuwde bergtoppen. Dat wordt dan ongetwijfeld om ter meest Schnaps naar binnen gieten, vooraan in de polonaise proberen te belanden of die val van een paar uren geleden proberen te verkopen aan de bar als een spectaculaire truc. Tijdens de ‘Après Ski’ gebeurt er meestal meer dan op de skipiste zelf. In het Trioler –hotelletje van Robert & Mireilles is dat alvast een understatement… Bulderende lawines, ontploffende auto’s, vastzittende skiliften en breiende bomma’s. Je kan het zo gek niet bedenken of Wim en zijn maîtresse Dianne maken het mee. Ze krijgen zelfs een ijskoude douche er gratis bovenop als later ook Wims vrouw incheckt in dit ondertussen niet-meer-zo-gezellige hotel. Enkel charmezanger Johny Zalando is dan nog nodig om de hotelgasten helemaal overkop te laten gaan… Maar wie is toch die mevrouw De Naaier die vooral aan het breien is…???

Met deze voorstelling zorgt De Komedie Company voor een hilarisch vintage jaren ’70-feestje op eenzame hoogte, die het publiek van de ene lachsalvo naar de andere zal doen slalommen. De regisseur van dienst is niemand minder dan Stany Crets. Spelen ook mee o.a. Garry Goossens, Linda De Ridder, Dirk Lavrysen, Vicky Florus, Dirk Van Vooren en Greet Roufaer. “Deze periode ligt me heel nauw aan het hart. Ik was nog jong, ontdekte veel zoals films, muziek, meisjes en andere vrienden zelfs jongens…”, glimlacht Stany, die bekende dat sommige van de cast nog niet veel weten over de voorstelling. Maar het wordt zeker en vast een topper qua lachsalvo’s. (PADI)

Première op vrijdag 22 april 2022 om 20.30 uur. Reguliere shows vanaf zaterdag 23 april tot en met zondag 15 mei. Prijzen: 35, 30, 25, 55 (VIP seats). Tickets: www.elckerlyc.be – 070 69 10 02 (max. 0,30 euro/minuut)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.