Pas na acht maanden kon nieuwkomer Mervyn zijn eerste twee nummers laten horen aan een ruim publiek

Zo'n groep zagen we vaak staan bij de nieuwkomer Mervyn. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op vrijdag 13 november 2020 lanceerde Mervyn uit Brugge zijn allereerste single ‘Als je met me danst’. De release viel middenin de tweede lockdown, maar Mervyn lag daar niet wakker van want die lockdown zou niet lang duren. Dat bleef echter maar duren, waardoor hij op vrijdag 19 februari 2021 zijn tweede single ‘Het beste aan mij is zij’ op de wereld los liet. Mervyn keek al uit om voor een publiek te mogen staan, maar de artiesten mochten helaas nog altijd niet uit ‘hun kot’ komen. Pas op vrijdagnamiddag 16 juli mocht de 21-jarige zoon van Sacha van De Frietfarm in Brugge een eerste keer voor een publiek optreden en dit op vraag van ‘VBRO te Lande’ op het zomerterras van De Kippe in Merkem.

“Dat deed zo’n deugd”, bekent Mervyn één dag na zijn eerste publieke optreden. “Ik geef het toe: ik was ook wel een beetje nerveus. Je weet niet hoe de mensen gaan reageren hé. Ik stond daar tussen bekende gezichten, zoals Davy Gilles, Wim Leys, Jan Wuytens, Kurt Crabbé, Paul Bruna… Maar uiteindelijk viel het heel goed mee. Van zodra ik mijn eerste noten gezongen had, was de stress weg en kon ik oogcontact maken met het publiek. Toen de mensen ook nog eens meededen, vond ik dat superlief. En waar ik nog het meest van schrok: ik had nooit zoveel mensen verwacht aan de signeerstand. Ik ben onbekend en toch kwamen tientallen mensen langs om een gesigneerde foto. Ik gaf ook mijn eerste single helemaal cadeau weg. Of ze niet verkopen? Haha, het was nooit de bedoeling om die eerste single te verkopen. Mijn management vond dat ik een eerste single zéker fysiek moest uitbrengen als vooral souvenir voor mezelf en de fans. Het was dus de bedoeling dat ik na 13 november 2020 op pad ging gaan om die single zomaar aan heel wat mensen af te geven, maar corona liet dat niet toe. We mochten toen praktisch niets doen. Er waren toen ook geen optredens, waardoor mijn singles – met uitzondering van een tiental – in de dozen bleven staan. Ik ben heel blij dat ik zoveel singles mocht signeren en dat de mensen nu ook thuis nog eens van mijn eerste single kunnen genieten. En de toekomst? Ik denk er iedere dag aan”, lacht Mervyn. “We zijn bezig met een nieuwe opname die wellicht pas eind augustus/begin september uitkomt. Het is alweer een gloednieuw nummer dat nu werd geschreven door een bekende Vlaamse artieste. Mijn vorige twee singles waren nieuwe en sterke producties van Jérémie Vrielynck. Ik ben er alvast heel trots op, zowel op de nummers van Jérémie als op de nieuwe samenwerking. Ik moet nog veel stappen ondernemen om hogerop te geraken, maar ik heb tijd én ik heb er vooral veel zin in, zodat ik dan ook de toekomst op muzikaal vlak heel positief tegemoet zie.”

Mervyn met meerdere van zijn singles die hij gratis uitdeelde.
Mervyn met meerdere van zijn singles die hij gratis uitdeelde. © PADI/Daniël

Eindelijk, na acht maanden van stil zitten mocht Mervyn een eerste keer van zich laten horen en live voor een publiek zingen én signeren. Op zondag 1 augustus is hij terug van de partij in Kooigem, waar de bus ‘Vrolijke Vrienden’ van FamilyRadio halt houdt. Fans van Mervyn kunnen daar opnieuw hun idool aan het werk zien. (PADI)

‘Het beste aan mij is zij’ zong Mervyn, terwijl hij op het terras speurde waar die ‘zij’ wel kon zitten.
‘Het beste aan mij is zij’ zong Mervyn, terwijl hij op het terras speurde waar die ‘zij’ wel kon zitten. © PADI/Daniël

Zijn gloednieuwe website in een ontwerp van On Point: www.mervyn.be

En signeren maar.
En signeren maar. © PADI/Daniël
Mervyn kon rekenen op chauffeur Nathan, want zelf rijdt hij nog rond met een voorlopig rijbewijs.
Mervyn kon rekenen op chauffeur Nathan, want zelf rijdt hij nog rond met een voorlopig rijbewijs. © PADI/Daniël
En nog signeren...
En nog signeren… © PADI/Daniël

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten