Opnieuw al méér dan 5.000 tickets verkocht voor derde versie van ‘Assisen – Online’

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Onze (gewezen) West-Vlamingen Peter Bulckaen, Leen Dendievel, Tine Embrechts…die erin meespelen, zullen het eveneens graag lezen, want van de derde editie ‘Assisen – Online De Wraakmoord’ zijn er al méér dan 5.000 tickets verkocht. Het formaat ‘Assisen’ van Theaterhuis Uitgezonderd. is dan ook een ijzersterk concept. Het publiek krijgt duidelijk niet genoeg van een dergelijk concept en dat geheim zit hem ongetwijfeld in de interactiviteit van het format.

Het succes van deze interactieve whodunnit is ook SBS Belgium niet ontgaan. Na het theater en de digitale versie, krijgt dit originele idee van Uitgezonderd. een vervolg op het televisiescherm. James Cooke slaat met dedsit – zijn productiehuis dat hij samen met Bob Jennes, Gert Verhulst & Hans Bourlon runt – en SBS Belgium de handen in elkaar om dit format op PLAY4 te brengen. Ook programmadirecteur Annick Bongers bevestigt de komst van dit splinternieuw televisieformat dat geheel past binnen het DNA van PLAY4. “Het belooft topfictie met alle gekende ingrediënten te worden. En ook hier krijgt de kijker de sleutel in handen en zal die de rol van jury op zich moeten nemen.”

Dit televisieprogramma wordt een unieke beleving voor elke kijker. Niet enkel wordt die rechtstreeks aangesproken wanneer iemand zich tot de jury richt, hij zal ook week na week aandachtig moeten kijken en luisteren naar alle getuigenissen en elk pleidooi. Twijfel, discussie, argwaan en een spannende ontknoping vormen de basis. Klopt het wat de getuigen zeggen, of zijn ze zelf verdacht? Nadat alle puzzelstukjes verzameld zijn zal de kijker tot een wijs en verstandig oordeel moeten komen en de beschuldigde vrij pleiten of naar de gevangenis sturen. Het wordt een echte mindfuck waarbij de waarheid pas na de stemming aan het licht komt. Wanneer dit programma juist op PLAY4 te zien zal zijn, blijft een goed bewaard geheim.

Maar voor het zover is, kan Vlaanderen vanaf 30 maart 2021 nog mee speuren naar de waarheid in het derde online verhaal ‘De Wraakmoord’. Ronkende namen als Frances Lefebure, Stan Van Samang, Kim Van Oncen, Bart Van Avermaet, Tine Embrechts e.a. zullen de kijker proberen overtuigen van hun gelijk. (PADI)

Inschrijven als jurylid kan nog steeds aan 15 euro via www.assisenonline.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.